Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 113, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Испански спасители откриха косми от изчезнало момче в 100 м шахта

Испански спасители откриха косми от изчезнало момче в 100 м шахта

Испански спасители откриха косми от изчезнало момче в 100 м шахта

Испански спасители, които работят без почивка в опит да намерят 2-годишно момченце, изчезнало преди дни, обявиха, че са открили ДНК материал на детето в дълбокия 100 м сондажен отвор, предаде АП.

Родителите на малкия Хулен Росело, които преди 2 години загубили друг малък син, казаха, че са сигурни, че той е паднал в шахтата.

Момченцето се отдалечило от тях, докато подготвяли обяда по време на неделен пикник край Тоталан, градче североизточно от Малага.

Възрастен човек не може да се спусне в отвора, който е с диаметър под от 25 см.

Спасителните екипи казаха, че проби от косата на Хулен са намерени в почвата във вътрешността на сондажната шахта. Това предполага, че момчето може да е заседнало надълбоко, по-далеч от обхвата на изкопната техника и наблюдателните уреди.

Представителката на испанското правителство в провинцията Мария Гамес каза, че пробите от косата на момчето са дали на спасителите “научни данни, че малкият е там“.

Работниците продължават да изравняват терена край шахтата, което да позволи на тежки машини за пробиване да прокопаят страничен тунел към нейното дъно.

Спасителите не успяха да се спуснат по-дълбоко от 73 м, където се натъкнаха на твърда почва и скали. Те се надяват да могат да достигнат дъното на кладенеца през страничен тунел.

9 държавни и частни компании участват в издирването, което държи цяла Испания в напрежение.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...