Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет07082020

Брой 149, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65147 BGN1 GBP = 2.17235 BGN1 CHF = 1.81785 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Паулиньо взе български паспорт

Паулиньо взе български паспорт

Паулиньо взе български паспорт

Черно море загуби с 1:5 от Левски и вече 61 години е без победа на „Герена”

Ръковод­с­т­вото на Лев­ски взе мерки и успя да реши сериозен проб­лем около със­тава, след като Паулиньо получи бъл­гар­ско граж­дан­с­тво. Това значително улес­нява задачата на нас­тав­ника Георги Тодоров при селек­тирането на със­тезателите, защото в групата могат да фигурират само по трима фут­болисти от дър­жави извън Европейс­кия съюз. В Лев­ски това бяха Паулиньо, Хали Тиам, Еркебулан Сей­дах­мет и Милош Цвет­кович. Досега винаги единият отпадаше за двубоите на „сините“. След като казусът бе решен и Паулиньо получи бъл­гар­ски пас­порт, и четиримата попад­наха в групата на треньора за битака с „моряците“.

Лев­ски победи Черно море с 5:1 като домакин в двубой от 33-ия кръг на Първа лига и вече е на 4 точки зад втория ЦСКА три мача преди края. Така “моряците“ нямат успех на “Герена“ от 61 години — 1:0 на 26 април 1958 г.

Домакините показаха голяма ефек­тив­ност в нападение като в начал­ните минути Станис­лав Кос­тов с глава и Паулиньо след цен­т­риране на Илия Юруков нап­равиха 2:0 с пър­вите два точни удара във врата на Черно море. “Сините“ продъл­жиха да под­дър­жат 100% ефек­тив­ност в нападение и Мариани вкара за 3:0 в 31-ата минута при третия точен удар в мача.

Вратарят на гос­тите Георги Китанов, станал баща в деня на двубоя, се намеси успешно за първи път едва в 39-ата минута при удар на Станис­лав Кос­тов. Секунди след под­новяването на играта гол­майс­тора на Лев­ски без проб­лем реализира за 4:0.

В след­ващия половин час играта се поус­покои, а двамата треньори нап­равиха всич­ките шест смени, като в игра се появиха Божинов, Рай­нов и Цвет­кович за Лев­ски, и Василев, Русев и Род­риго Силва за Черно море. Лев­ски стигна до пети гол в 82-ата минута, когато Станис­лав Иванов се раз­писа с глава, а малко по-късно Дани Кики вкара почетно попадение за Черно море .

Икономика

БАБХ проверява сиренето и кашкавала в търговските вериги

БАБХ проверява сиренето и каш­кавала в тър­гов­с­ките вериги

Има свръх производство на сурово мляко в Европа, което ще наложи прилагането на регулации

Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните, Коми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Япония почете с минута мълчание жертвите в Хирошима преди 75 г.

Япония почете с минута мъл­чание жер­т­вите в Хирошима преди 75 г.

Атомната бомба на САЩ унищожава тогава 140 000 души

Япония почете на 6 август с минута мъл­чание паметта на жер­т­вите от американ­с­ката атомна б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...