Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Край на пропадането за Гришо

Край на пропадането за Гришо

Григор Димит­ров прог­ресира леко в светов­ната ран­г­листа по тенис. От вчера най-добрият бъл­гар­ски тенисист е №47 в света, а другата сед­мица може да се прид­вижи и още малко по-нагоре в класацията на АТР. Димит­ров няма точки за защитаване от над­п­реварата в Женева и само ще трупа актив. В момента той има 985 точки. След преодоляването на пресяв­ките Гришо вече добави 12 точки на смет­ката си. След това за него пред­с­тои “Ролан Гарос“, където има да защитава 90 точки за дос­тигането си до трети кръг през миналия сезон.

Пър­вата ракета на Бъл­гария изтегли удобен съпер­ник за пър­вия кръг от основ­ната схема в Женева. Това е Федерико Дел­бонис, който е №78 в света. Аржен­тинецът е сред желаните за нашия тенисист съпер­ник, тъй като двамата са се срещали два пъти до момента, като и двете победи са отишли на смет­ката на Димит­ров. Те датират от 2015 и 2016 година.

Победителят от двубоя ще играе срещу пос­тавения под №4 в основ­ната схема Мар­тон Фучович, който почива на старта. Припом­няме, че Гришо елиминира италианеца Томас Фабиано със 7:5, 6:3 и по този начин си осигури място в схемата.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...