Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тихомир Иванов спечели титла в навечерието на рождения си ден

Тихомир Иванов спечели титла в навечерието на рождения си ден

Тихомир Иванов спечели титла в навечерието на рождения си ден

25-годишният лекоатлет покри и норматива за световното първенство в Доха

Бъл­гар­с­кият лекоат­лет Тихомир Иванов беше изк­лючително щас­т­лив, след като стана студен­т­ски шам­пион в скока на височина на Универ­сиадата в Неапол. Той преодоля 2.30 метра, което е негов най-добър резул­тат през сезона. Така Иванов покри и нор­матива за светов­ното пър­вен­с­тво в Доха от 26 сеп­тем­ври до 7 октом­ври. “Щас­т­лив съм. Рад­вам се, че с точно такъв резул­тат спечелих тит­лата. Бях много близо до преодоляване на височината от 233 сан­тиметра, което е нор­матив за Токио. Има тепърва със­тезания. Пър­вият ми опит беше много хубав, бук­вално бях преодолял височината, но лет­вата не се задържа — фаул в крайна сметка. Надявам се да имам още такива опити над 230 сан­тиметра. Това е пър­вият ми медал, което е много голям стимул“, комен­тира Иванов.

“Скача ми се много, надявам се да се запълни графика и за другия месец, зав­ръщам се по един доста приличен начин, зная, че има хора, които вяр­ват в мен. Успях да си нап­равя подарък за рож­дения ден“, добави Тихомир Иванов, който е роден на 11 юли 1994 година.

Лич­ното пос­тижение на отк­рито на талан­т­ливия бъл­гар­ски лекоат­лет е 2.31 метра от Светов­ното пър­вен­с­тво в Лон­дон през 2017 г. Със­тезанието в Неапол премина под дик­тов­ката на Тихомир Иванов. Далече зад него на втора позиция остана Алперен Аджет (Тур­ция) с 2.24. Третото място бе за литовеца Анд­риюс Глебаус­кас, който също пос­тигна 2.24, като за него това също е най-добър резул­тат за сезона.

Така Тишо покри нор­матив за учас­тие на планетар­ния форум в Доха през есента, който бе точно 2.30 метра. Пок­рит стан­дарт за светов­ното в Доха 2019 вече имат Ивет Лалова (200 м), Радос­лава Мав­родиева (гюле), Габ­риела Пет­рова (троен скок) и Мирела Демирева (скок на височина).

България

Икономика

Култура

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...