Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 115, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Петър Хубчев разочарован след победното начало в елита

Петър Хубчев разочарован след победното начало в елита

Петър Хубчев разочарован след победното начало в елита

Треньорът на Левски е неспокоен преди реванша с Ружомберок в Лига Европа

Треньорът на Лев­ски Петър Хуб­чев отново не бе доволен от играта на фут­болис­тите си, въп­реки че тимът записа убедителна победа с 4:1 при визитата си на Дунав в Русе на старта на новия сезон в efbet Лига. Това бе и дебютен мач за бив­шия селек­ционер на национал­ния тим начело на „сините“ в пър­вен­с­т­вото. Според него един­с­т­веното хубаво от този мач е резул­татът. На Лев­ски пред­с­тои реванш срещу Ружом­берок в пър­вия квалификационен кръг на Лига Европа, след като спечели с 2:0 пър­вата среща в Словакия, а Хуб­чев заяви, че играчите му трябва да са пределно мотивирани. Той за пореден път призова ръковод­с­т­вото на клуба да му осигури нови попъл­нения, което за него е голям проб­лем в момента.

Само резул­татът е впечат­ляващ. Не знам дали не ставаме все по-взискателни, но мисля, че не играхме много добре. Не е лошо да не играят добре и да побеж­даваме, но видяхме слабости. Аз намирам за положително, че правим положения, но вкарахме четири и пропус­нахме още тол­кова. Трябва да вдигаме нивото и ще се оплача отново – на нас ни тряб­ват нови попъл­нения“, каза Хуб­чев.

Всичко се случва в движение и тран­с­ферите също, а досега ги няма. Каз­вах го след мача с Ружом­берок – нека не сме еуфорични. Знаем всичко за реванша, но аз не съм много спокоен. Как няма да се ядоса човек, когато ние си вър­нахме гол, а не Дунав да ни вкара. Лесно е да говорим заучени фрази, но нап­равихме елемен­тарна грешка за попадението им. Добре е, че реагирахме и играхме до пос­лед­ните минути. 45 мача играем на тежък терен и не се заб­луж­давам, че тези дни някои няма да имат тези сили, които искаме. Затова ни тряб­ват още играчи. Ще влязат 23-ма юноши и ще вдигаме лозунги. Има шанс Дени Алар да играе в чет­вър­тък. Ако с приказки мога да ги мотивирам за мача, ще успея, но 2:0 е коварен резул­тат. Ще се опитаме да дър­жим отбора мотивиран, раз­читаме на играчите и да не под­ценяваме нито една ситуация, както и нито един мач. При положение че бием 2:0 навън, не трябва да бъдем чер­ног­леди, но трябва да изпол­з­ваме правилно пър­вия мач”, каза още нас­тав­никът на „сините“.

Треньорът на Дунав Люд­мил Киров раз­к­ритикува фут­болис­тите и себе си след теж­ката домакин­ска загуба от Лев­ски. Според него „драконите“ са щели да запишат победа, ако на старта са се изп­равили срещу по-слаб отбор. “Пър­вите 15 минути напипахме ритъма и имахме няколко ситуации отляво, но малко не ни дос­тигна да цен­т­рираме добре и да стиг­нем до голово положение. Доста грешки правим в защита, а отбори като Лев­ски, ЦСКА и Лудогорец наказ­ват при такива ситуации. Важ­ното е, че има след­ващ двубой и ще се пос­тараем да не пов­таряме негатив­ното от този мач. Явно не си върша работата като хората. Виж­дам желание и старание от фут­болис­тите — бяха агресивни, поз­д­рав­ления от мен, но все пак това е Лев­ски. Не ни дос­тигна втори гол. На полув­ремето им казах, че нищо страшно не е станало 2:0 си е 2:0, но с наш гол се връщаме в мача. Вкарахме, но нак­рая силите ни свър­шиха”, комен­тира Киров.

“Имаме нужда от още играчи, срещу Лев­ски раз­полагах само със 17 фут­болисти. Имахме наказани и кон­тузени. При нас селек­цицята е отворен процес. Тран­с­фер­ният прозорец зат­варя в началото на сеп­тем­ври. Тър­сим хора на точ­ните зони, за да попъл­ним с правил­ните фут­болисти. На всеки пост имаме добра кон­курен­ция, но на левия и дес­ния халф бек тър­сим играчи”, добави нас­тав­никът на тима от Русе.

“Аз съм убеден, че в неделя мачът отново ще е труден. Ботев (Пд) е добър отбор. Днес до 15-ата минута, ако играехме срещу някой по-посредствен отбор от нашата черга, щяхме да водим убедително и мачът да отиде в наша полза. Отдавам на това, че фут­болис­тите са уморени от под­готов­ката. В след­ващите мачове Дунав ще влезе в ритъма, в който искаме да го виж­даме”, завърши Люд­мил Киров.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Приет е план за ползване на дивеча през 2021 година

Лов­ният съвет към Изпъл­нител­ната аген­ция по горите е приел План за пол­з­ване на дивеча през нас­тоящия ловен сезон за дър­жав­ните лов­нос­топанск…

Прочети още:

Loading...