Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 277, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Дъждът не попречи на Гришо да тренира в Монреал

Дъждът не попречи на Гришо да тренира в Монреал

Дъждът не попречи на Гришо да тренира в Монреал

Умореният Кей Нишикори отказа българския тенисист в турнира на двойки

Дъж­дът в Мон­реал обърка плановете на организаторите на тенис тур­нира от сериите Мас­търс 1000. Времето обаче по никакъв начин не пов­лия на графика на Григор Димит­ров, който продължи да тренира на кор­товете в ком­п­лекса. Заниманието под дъжда на бъл­гарина пък прив­лече пог­ледите на феновете.

Григор Димит­ров и Кей Нишикори тряб­ваше да излязат на корта за мач на двойки от първи кръг на тур­нира в Мон­реал, но се отказаха от над­п­реварата. Бъл­гаринът и японецът щяха да играят срещу петите пос­тавени Жан-Жулиен Ройер и Хориа Текъу. Причината да се оттег­лят бе двубоят на син­гъл на японеца срещу Ришар Гаске, който продължи над три часа и прик­лючи със загуба за светов­ния №6. Нишикори претърпя поражение със 76(6), 26, 67(4) и нямаше как да излезе отново на корта след изтощител­ния мач срещу френ­с­кия тенисист. На мяс­тото на Григор и Нишикори попадат Крис­тиан Гарин и Камерън Нори.

Григор Димит­ров не успя да преодолее Стан Вав­ринка в първи кръг на син­гъл в Мон­реал. Топ тенисис­тът ни допусна поражение от трик­рат­ния „мейджър“ шам­пион с 46, 46 и няма да успее да защити своите 180 точки, които спечели миналия сезон, дос­тигайки до чет­вър­т­финалите в над­п­реварата. От понедел­ник бъл­гаринът ще напусне топ 70.

В същото време Рафаел Надал се класира за третия кръг на тур­нира в Мон­реал. Испанецът обаче тряб­ваше да положи повечко усилия, за да преодолее британеца Даниел Евънс със 7:6(6), 6:4. Срещата помежду им продължи почти два часа, но в крайна сметка Матадора успя да сломи съп­ротивата на 53-ия в света.

Така Надал вече е на 1/8-финал в тур­нира, където го очаква среща с аржен­тинеца Гуидо Пея, който отс­т­рани румънеца Раду Албот в три сета — 6:3, 2:6, 7:6(2).

При дамите пос­тавената под номер 2 в схемата Наоми Осака се класира за 1/8-финалите на тур­нира в Торонто. Япон­ката победи Татяна Мария (Гер­мания) след 6:2 и отказ­ване на гер­ман­ката заради кон­тузия. След­ващата съпер­нича на Осака ще бъде Ига Святек (Полша), която сен­зационно победи Каролин Вож­няцки (Дания) след 1:6, 6:3, 6:4.

Серина Уилямс (САЩ) също продъл­жава нап­ред, след като се справи с Елизе Мер­тенс (Бел­гия) — 6:3, 6:3. На след­ващият етап я очаква Екатерина Алек­сан­д­рова (Русия), която се наложи над Шуай Джан (Китай) с 6:4 и 6:3.

Симона Халеп (Румъния) стигна до обрат срещу Дженифър Брейди (САЩ) 4:6, 7:5, 7:6 (5). Румън­ката ще мери сили със Свет­лана Куз­нецова на 1/8-финалите. Рус­кинята спечели срещу Дона Векич (Хър­ватия) — 7:6 (4), 6:3.

Икономика

Земеделците ще получат близо

Земеделците ще получат близо

1 млрд. лв. субсидии за земеделците до юни

ДФ “Земеделие“ пуб­ликува графика за плащанията по всички схеми за под­помагане на произ­водителите Б…

Прочети още:

Loading...

Култура

Мане - непризнаваният, аристократът, бохемът

Мане - непризнаваният, аристократът, бохемът

190 години от рождението на знаменития художник

Роден е на 23 януари 1832 г. в Париж, като пър­вороден син в семейс­т­вото на минис­тер­ски чиновн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Гоце беше войвода на войводите...

Гоце беше войвода на войводите...

Историята на последната снимка на Гоце Делчев, направена през февруари 1903 г. в пещерата Капе в подножието на планината Али Ботуш

През 1929

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...