Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Красимир Балъков с проблеми преди квалификацията с Англия

Красимир Балъков с проблеми преди квалификацията с Англия

Красимир Балъков с проблеми преди квалификацията с Англия

Двама от най-опитните национали се контузиха, Николай Бодуров не играе за ЦСКА

Селек­ционерът на Бъл­гария Красимир Балъков има сериозни проб­леми със сглобяването на със­тава за европейс­ката фут­болна квалификация с Анг­лия на 7 сеп­тем­ври, съоб­щава Sportal.bg. Бив­шият плей­мей­кър имаше ясна идея до преди сед­мица за евен­туален титулярен със­тав срещу “трите лъва“, но през пос­лед­ните дни нещата коренно се промениха. Трима от евен­туал­ните му титуляри със сигур­ност няма да са в оптимална форма за мача. При това става въп­рос за двама от най-опитните играчи.

Първо, най-добрият защит­ник на Бъл­гария за 2018 година Николай Бодуров беше изваден от със­тава на ЦСКА. Капитанът на “чер­вените“ пропусна пос­лед­ните пет официални мача на тима, но не поради слаба спор­тна форма, а след решение на ръковод­с­т­вото. Опит­ният играч беше големият отсъс­т­ващ в със­тава на Бала при дебюта му срещу Чехия (1:2) и Косово (2:3), тъй като имаше кон­тузия в кръста. В тези две срещи вратата на Николай Михай­лов беше обс­т­рел­вана общо 39 пъти, а националите записаха две поражения. Именно поради това Балъков раз­читаше той да води защитата на митич­ния стадион “Уем­бли“, но случ­ващото с Бодуров през пос­лед­ните две сед­мици притес­нява сериозно специалиста, който все още не знае дали ще раз­чита на него.

От неделя треньорът на “лъвовете“ има още двама сигурни титуляри със сериозни здравос­ловни проб­леми. Става въп­рос за най-резултатните играчи на “лъвовете“ в момента — Ивелин Попов и Георги Кос­тадинов. Капитанът на тима получи травма с Рос­тов срещу Уфа, като беше заменен принудително на почив­ката. Вчера Попето мина ядрено-магнитен резонанс, който показа, че трав­мата му не е тежка, но най-вероятно около десет дни ще бъде извън строя. Това означава, че пропуска мача с Рубин, а не е сигурно, дали ще е готов за визитата на Локомотив (Мос­ква) преди гос­туването на бъл­гар­с­кия национален отбор на Анг­лия.

Хал­фът на Арсенал (Тула) Георги Кос­тадинов стресира всички в клуба си, след като беше тежко изритан от против­ник в гос­туването на Рубин. Това се случи в 60-ата минута, а бив­шият полузащит­ник на Лев­ски момен­тално беше заменен, като имаше съм­нения, че е скъсал кръс­тни връзки на лявото коляно. Нап­равените резонанси показ­ват, че се е раз­минал с най-тежкото, но около 15 дни ще почива и ще пропусне мачовете с Орен­бург и ЦСКА (Мос­ква).

Хубавото за Попов и Кос­тадинов е, че са твърди титуляри в клуб­ните си със­тавите си, но пък сега ще излязат от ритъм преди срещата срещу един от най-силните национални отбори на планетата. Балъков пък искаше в Лон­дон да заложи на 11 играчи, които играят редовно и са в оптимална кон­диция. Получените травми няма да поз­волят това и на двамата, които тряб­ваше да бъдат в хал­фовата линия на Бъл­гария, на един от най-легендарните стадион в света „Уем­бли”.

Най-добрият фут­болист на Бъл­гария за 2018 година Кирил Дес­подов пък въобще не попада в плановете на Каляри, като остана извън групата от 23-ма играчи за Купата на Италия срещу Киево. Именно за него Бала нап­рави ком­п­ромис в пред­ните квалификации, като беше един­с­т­веният играч, който бе в със­тав без да играе редовно в тима си. Сега Балъков пак повика на лагера бив­шия фут­болист на ЦСКА.

Бър­закът беше титуляр срещу Косово, както и Николай Михай­лов, който пък продъл­жава да не получава шанс в Лев­ски, след като се въз­с­танови от трав­мата и вече няколко сед­мици тренира наравно с тима. Стражът няма и минута през този сезон при “сините“ под ръковод­с­т­вото на Петър Хуб­чев. Интерес­ното е, че Михайлов-младши беше титуляр в пос­лед­ните два мача на специалиста начело на “трикольорите“ — 1:1 с Черна гора и 1:1 с Косово, като и в двата случай спаси “лъвовете“ от загуба в пос­лед­ната минута, но на “Герена“ с днешна дата се залага твърдо на Милан Миятович. Статутът му на резерва прави Пламен Илиев абсолютен фаворит титуляр­ното място срещу Анг­лия.

Бразил­с­кото крило на Лудогорец Ван­дер­сон е с първа повик­вател­ната за национал­ния със­тав на Бъл­гария, където в офан­зивен план се зав­ръща и Божидар Краев, който стар­тира ударно сезона в Пор­тугалия.

Класиране

1. Анг­лия 101 6

2. Чехия 56 6

3. Косово 54 5

4. Бъл­гария 57 2

5. Черна гора 310 2

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Свят

Италия е разделена заради ковид пропуските за работещите

Засегнати са около 15 % от служителите в частния сектор и 8 % от тези в обществения сектор

Здрав­ните ковид пропуски от днес са задъл­жителни з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...