Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Божидар Чорбаджийски ще играе под наем в румънския Стяуа

Божидар Чорбаджийски ще играе под наем в румънския Стяуа

Божидар Чорбаджийски ще играе под наем в румънския Стяуа

Централният бранител на ЦСКА вече е в Букурещ

Цен­т­рал­ният защит­ник Божидар Чор­ба­джийски кацна на летището в Букурещ и дирек­тно се отп­рави към медицин­с­ката база на Стяуа. Ако всичко при прег­ледите е наред, той ще под­пише договор с европейс­кия клубен шам­пион от 1986 г. Бъл­гар­с­кият защит­ник беше причакан на летището от румън­ски жур­налисти и сподели лаконич­ното: “Щас­т­лив съм да дойда в Стяуа“. С него беше и аген­тът Траян Гер­гишан, който ще защитава интересите му при под­пис­ването на договора, но и той също не беше многос­ловен. “Няма какво да ви обявявам. Изчакайте малко. Няма смисъл да говорим сега, защото нищо още не е под­писано. Изчакайте, моля ви“, заяви нак­ратко Гер­гишан пред насъб­ралите се множес­тво репор­тери на летището в Букурещ.

Ако всичко е наред, Чор­ба­джийски ще ще под­пише договор до края на сезона, за което ЦСКА ще получи 50 хил. евро. Ако Стяуа го хареса, ще може да го откупи от 1 юли срещу нови 450 хил. евро.

Цен­т­рал­ният защит­ник беше един­с­т­веният от нас­тоящия със­тав на “чер­вените“, който триум­фира с Купата на Бъл­гария през 2016 г. До миналия сезон той беше сред капитаните на отбора, но след колеб­ливите му изяви в началото на сезона все по-често се заседяваше на пей­ката и в крайна сметка се стига до тран­с­фера му.

Медиите в Румъния припом­нят, че преди година за Чор­ба­джийски е имало по-сериозни от финан­сово естес­тво оферти, но тогава ръковод­с­т­вото на ЦСКА не ги е приело, надявайки се, че защит­никът ще се раз­вие и ще си покачи цената. Сега обаче „чер­вените” са решили да го пус­нат да се раз­вива в румън­с­кия гранд, тъй като в отбора прис­тиг­нал испанецът Раул Албен­тоса, който едва ли е взет да стои на резер­в­ната скамейка. 24-годишният Чор­ба­джийски е пред­с­тавен като непобедим във въз­душ­ните двубои, а ръс­тът му от 192 см впечат­лява. В Румъния отбеляз­ват, че Чор­ба­джийски е работил с мес­т­ния треньор Еди Йор­данеску в ЦСКА, като прави дебюта си през 2013 година на 18-годишна въз­раст. Облича за първи път национал­ната фланелка през 2016 година, като до момента има изиг­рани осем мача.

Румън­с­кият гранд има огромни проб­леми в защитата от началото на сезона, като след изиг­раните шест кръга е съб­рал едва 4 точки и е допус­нал 12 гола.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Свят

Италия е разделена заради ковид пропуските за работещите

Засегнати са около 15 % от служителите в частния сектор и 8 % от тези в обществения сектор

Здрав­ните ковид пропуски от днес са задъл­жителни з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...