Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21102020

Брой 202, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бивш затворник излиза срещу Кубрат Пулев на 9 ноември

Бивш затворник излиза срещу Кубрат Пулев на 9 ноември

Бивш затворник излиза срещу Кубрат Пулев на 9 ноември

Американският боксьор Райдъл Букър има само две загуби от 31 двубоя на ринга

Лежалият 12 години в зат­вора Рай­дъл Букър ще бъде след­ващият съпер­ник на Куб­рат Пулев, обяви спор­т­ната телевизи ESPN. Двамата ще се бият на 9 ноем­ври във Фресно, щата Калифор­ния (САЩ). Датата се знаеше отдавна, но до този момент лип­сва официална инфор­мация с кого ще кръс­тоса ръкавици Коб­рата. Пър­воначално бе обявено, че съпер­ник на бъл­гарина ще бъде авс­т­ралиецът Марк де Мори. Месец преди бит­ката обаче авс­т­ралиецът е отказал да се качи на ринга срещу бъл­гарина и от щаба на Пулев е тряб­вало да прис­тъпят към резер­вен вариант.

Така Куб­рат ще се бие с 38-годишния американец Рай­дъл Букър. Все още договор­ката е само устна и двете страни не са под­писали споразумение. Очаква се официално пот­вър­ж­дение в близ­ките дни, но новината се пот­вър­ж­дава пред американ­с­кото издание от двама източ­ници, близки до организацията на двубоя.

Рай­дъл Букър е бил зад решет­ките от 9 сеп­тем­ври 2005 г. до 9 август 2017 г. за притежание с намерение за дос­тавка на 1 килог­рам кокаин. До влизането в зат­вора Букър е с 25 победи и 1 загуба от Джеймс Тони. След излизането си на свобода той има 4 успеха и 1 загуба от Джър­мейн Фран­к­лин. В пос­лед­ния си мач през юни нокаутира Диюли Арис­тид.

Бит­ката между Пулев и Букър ще е под­г­ряваща за галад­вубоя на вечерта на 9 ноем­ври между Джамел Херинг и Ламонт Роуч във Фресно. Всички мачове ще се играят на стадиона в калифор­нийс­кия град, който се пол­зва предимно за бейз­бол.

Пос­лед­ният мач на Пулев пък беше през март, когато победи румънеца Бог­дан Дину. Бъл­гаринът залага статута си на задъл­жителен претен­дент за светов­ната титла на IBF. Победителят от неговия мач ще се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа до края на май 2020 г. за шам­пион­с­кия колан.

България

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Екс­пер­т­ните съвети по епидемиология и по инфек­циозни болести към МЗ под­к­репят носенето на маски на отк­рито, съоб­щиха от прес­служ­бата на Мини…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

„Петдесет жени в българската живопис“.

„Петдесет жени в българската живопис“.

Милена Балчева-Божкова и проф. Чав­дар Попов са със­тавители на нов двуезичен албум на бъл­гар­ски и анг­лийски език, озаг­лавен „Пет­десет жени в …

Прочети още:

Loading...

Свят

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финал­ният дебат на 22 октом­ври между двамата кан­дидати за президент на САЩ на изборите на 3 ноем­ври, Доналд Тръмп и Джо Бай­дън, ще премине п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...