Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бивш затворник излиза срещу Кубрат Пулев на 9 ноември

Бивш затворник излиза срещу Кубрат Пулев на 9 ноември

Бивш затворник излиза срещу Кубрат Пулев на 9 ноември

Американският боксьор Райдъл Букър има само две загуби от 31 двубоя на ринга

Лежалият 12 години в зат­вора Рай­дъл Букър ще бъде след­ващият съпер­ник на Куб­рат Пулев, обяви спор­т­ната телевизи ESPN. Двамата ще се бият на 9 ноем­ври във Фресно, щата Калифор­ния (САЩ). Датата се знаеше отдавна, но до този момент лип­сва официална инфор­мация с кого ще кръс­тоса ръкавици Коб­рата. Пър­воначално бе обявено, че съпер­ник на бъл­гарина ще бъде авс­т­ралиецът Марк де Мори. Месец преди бит­ката обаче авс­т­ралиецът е отказал да се качи на ринга срещу бъл­гарина и от щаба на Пулев е тряб­вало да прис­тъпят към резер­вен вариант.

Така Куб­рат ще се бие с 38-годишния американец Рай­дъл Букър. Все още договор­ката е само устна и двете страни не са под­писали споразумение. Очаква се официално пот­вър­ж­дение в близ­ките дни, но новината се пот­вър­ж­дава пред американ­с­кото издание от двама източ­ници, близки до организацията на двубоя.

Рай­дъл Букър е бил зад решет­ките от 9 сеп­тем­ври 2005 г. до 9 август 2017 г. за притежание с намерение за дос­тавка на 1 килог­рам кокаин. До влизането в зат­вора Букър е с 25 победи и 1 загуба от Джеймс Тони. След излизането си на свобода той има 4 успеха и 1 загуба от Джър­мейн Фран­к­лин. В пос­лед­ния си мач през юни нокаутира Диюли Арис­тид.

Бит­ката между Пулев и Букър ще е под­г­ряваща за галад­вубоя на вечерта на 9 ноем­ври между Джамел Херинг и Ламонт Роуч във Фресно. Всички мачове ще се играят на стадиона в калифор­нийс­кия град, който се пол­зва предимно за бейз­бол.

Пос­лед­ният мач на Пулев пък беше през март, когато победи румънеца Бог­дан Дину. Бъл­гаринът залага статута си на задъл­жителен претен­дент за светов­ната титла на IBF. Победителят от неговия мач ще се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа до края на май 2020 г. за шам­пион­с­кия колан.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...