Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Георги Дерменджиев дебютира с контрола срещу Парагвай

Георги Дерменджиев дебютира с контрола срещу Парагвай

Георги Дерменджиев дебютира с контрола срещу Парагвай

Националният селекционер обяви щаба си, повика Божидар Чорбаджийски в държавния тим

Дебютът на новия селек­ционер на национал­ния отбор по фут­бол Георги Дер­мен­джиев ще бъде на 14 ноем­ври в кон­т­ролата с Параг­вай. Това стана ясно в началото на прес­кон­ферен­цията, на която бе пред­с­тавен и новия треньор­ски щаб. До Дер­мен­джиев на брифинга зас­танаха асис­тен­тите му Неделчо Матушев, Елин Топузаков и Любомир Шей­танов, който отново ще тренира вратарите. Бур­газ­лията се раз­дели преди дни с ЦСКА 1948, където бе помощ­ник на Петко Пет­ков.

Официално бе обявено, че бъл­гар­с­кият национален отбор ще играе кон­т­рола с Параг­вай на 14 ноем­ври в София. Двубоят с южноамерикан­ците ще се със­тои на национал­ния стадион “Васил Лев­ски“, където след това на 17 ноем­ври ще приемем Чехия в пос­лед­ната ни европейска квалификация.

Припом­няме, че през 1998 година на светов­ното пър­вен­с­тво във Фран­ция нашите и “гуараните“ бяха в една група. На 12 юни в Мон­пелие срещата завърши 0:0.

Георги Дер­мен­джиев официално обяви имената на „легионерите”, които ще повика за пър­вите два мача. От пуб­ликуваната листа прави впечат­ление две изненади — зав­ръщането на Божидар Чор­ба­джийски в тима, както и срав­нително мал­кият брой “чуж­денци“ — осем. Това са: Ивелин Попов (Рос­тов, Русия), Кирил Дес­подов (Щурм, Авс­т­рия), Страхил Попов (Касъм­паша, Тур­ция), Васил Божиков (Слован Братис­лава, Словакия), Георги Кос­тадинов (Арсенал Тула, Русия), Симеон Слав­чев (Карабах, Азер­байджан), Божидар Краев (Жил Висенте , Пор­тугалия) и Божидар Чор­ба­джийски (Стяуа Букурещ, Румъния).

В началото на другата сед­мица списъкът ще бъде допъл­нен с играчи от бъл­гар­с­кото пър­вен­с­тво.

Георги Дер­мен­джиев защити фут­болис­тите, като под­черта, че играчите не са големите винов­ници за ситуацията след поредицата отчай­ващи резул­тати на “трикольорите“ — Бъл­гария е без победа вече 11 поредни мача. Селек­ционерът под­черта, че няма да екс­перимен­тира, а ще залага на най-доброто, за да може целта да бъде изпъл­нена — класиране на Евро 2020 през баражите, които ще се играят март месец догодина. Опит­ният специалист обаче изрази опасение “да не прегорим“ до март, тъй като пос­тоянно се говори за тези срещи и това може да изиг­рае лоша шега от психологическа гледна точка.

“Този шанс, който ни се отк­рива през март, трябва да го изпол­з­ваме и нямаме право на екс­перимент. Напос­ледък се говори по раз­личен начин — едни искат под­м­ладяване, други да се заложи на по-опитни фут­болисти. Сега обаче не е момент за екс­перименти. Ще нап­равим мак­симал­ното, за да подоб­рим играта и психологичес­кото със­тояние на фут­болис­тите“, бяха пър­вите думи на Дер­мен­джиев при официал­ното му пред­с­тавяне в Бояна.

“Дълго време нямаме победа, но е важно да уважаваме играчите, които имаме. Нека бъдем реалисти с това, с което раз­полагаме. Да под­к­репяме мом­четата и да могат да дават мак­симума от себе си“, под­черта бив­шият треньор на Лудогорец и Лев­ски.

“Нямах проб­лем с приемането на офер­тата на БФС. Да бъдеш треньор на национал­ния отбор е чест. Имам надежда и вяр­вам, че мом­четата могат да дадат повече от това, което виж­дахме до момента. Много е важно кои хора ще бъдат повикани. Трябва да бъдат играчи, които могат да бъдат и лидери, за да може тази обс­тановка, която е съз­дадена, да се преодолее бързо. За еврок­валификацията с Чехия ще повикам играчи, които мис­лим, че ще свър­шат работа. Важно е март всички да бъдат във форма“, комен­тира Дер­мен­джиев.

“Всеки треньор има цел. Много го пов­таряме вече това нещо — баражите през март. Наис­тина чакаме този момент, защото Бъл­гария от много време не е била на голям форум. И дано не прегорим“, каза Дер­мен­джиев.

Новият селек­ционер изрази оптимизъм, че след време Бъл­гария отново ще има добри фут­болисти, които да играят във водещите пър­вен­с­тва. “Имали сме много талан­т­ливи фут­болисти, които са играли в някои от най-силните отбори в Европа. И пак ще имаме. Просто периодът сега е такъв. Вече 10 години да не може да излезе един талант, всички сме виновни за това. Не трябва да се упреква БФС. Имаме мом­чета, имаме родители, имаме час­тни школи. Пър­вата работа, когато стане играчът на 1516 години, е родителите да намерят мени­джър и да отидат в чуж­бина, за да ги видят. Пращаме ги нав­сякъде — по Анг­лия, Пор­тугалия…“, каза Дер­мен­джиев.

Относно капитан­с­ката лента, селек­ционерът обясни: “Ивелин Попов е капитан от много време, пред­почитам той да е. Но като се съберем на лагера ще раз­говаряме с всички играчи.“

България

Икономика

Култура

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие