Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кобрата спука от бой американец за убедителна победа

Кобрата спука от бой американец за убедителна победа

Кобрата спука от бой американец за убедителна победа

Българският боксьор чака Анди Руис или Антъни Джошуа в мач за световната титла

Куб­рат Пулев победи категорично Рай­дъл Букър по точки в мач от свръх­теж­ката категория на професионал­ния бокс, който се проведе на бейз­бол­ния стадион “Чук­чанси Парк“ във Фресно (щат Калифор­ния). Така Коб­рата запази позицията на официален претен­дент за светов­ната титла на IBF. Букър имаше извес­тно предим­с­тво в пър­вия рунд, но след това мачът беше под дик­тов­ката на Коб­рата, който имаше тотално над­мощие на ринга и спечели с единодушно съдийско решение.

Съдийс­ките карти показаха предим­с­т­вото на бъл­гар­с­кия бок­сьор. Единият арбитър даде 99:91 в полза на Куб­рат Пулев, а другите двама отсъдиха 98:92. Това е 28-а победа за Коб­рата на професионал­ния ринг. Така през пролетта Коб­рата ще трябва да се изп­рави срещу победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа, които ще се бият през декем­ври в Саудит­ска Арабия.

Благодаря за под­к­репата на бъл­гарите, които бяха на стадиона, както и на тези, които не са спали, за да ме гледат. Против­никът беше много под­гот­вен, тъй като тренира с едни от най-добрите бок­сьори в света – Алек­сан­дър Усик и Джошуа. Мисля, че това му помогна да оцелее срещу мен“, обяви Коб­рата пред „Диема Спорт“

Опит­вам да се усъвър­шес­т­вам, да проб­вам нови неща и да бъда по-добър. Това ще ми помогне, когато изляза за светов­ната титла срещу победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа. Мисля, че се получи добър двубой, но мога да критикувам играта си. Бях малко отпус­нат“, допълни Пулев.

Не си мисля, че съм пос­тиг­нал върха и най-доброто ниво, за да няма какво да над­г­раж­дам. Ще ми помог­нат и новите неща, които получавам от американ­с­ката школа. Продъл­жавам да работя и с Ули Вег­нер и очак­ваме мача за светов­ната титла, който трябва да се проведе до края на май 2020 г. Правилата на IBF са, че до май месец победителя от Руис – Джошуа трябва да се бие срещу мен. Мога да пос­тигна успех срещу всеки един от двамата. Ако тит­лата бъде ован­кан­тена, ще се бия срещу след­ващия в ран­г­лис­тата. Пред­с­тои ми лека почивка и след това започ­вам под­готовка за мача за светов­ната титла, за да бъда на необ­ходимото ниво“, завърши Куб­рат Пулев.

Бъл­гар­с­кият бок­сьор е спечелил чет­върт милион долара от мача си с Рай­дъл Букър. Раз­к­ритието за хонорара на Пулев беше нап­равено от американ­с­кия жур­налист Ланс Пъг­майър, който пуб­ликува лис­тата с парите на профила си в „Туитър“. Върху протокола са отбелязани тег­лата (според американ­с­ките стан­дарти) и хонорарите (в долари) на всеки един от бок­сьорите. За срав­нение, Рай­дъл Букър е получил 30 000 долара за учас­тието си в мача.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Русия приема официално новите територии в петък на церемония в Кремъл

Тържественото подписване на договорите за присъединяване ще се проведе в Георгиевската зала на Големия кремълски дворец

“В петък, в Геор­гиевс…

Прочети още:

Loading...