Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ФАРЕ потулва расистки скандал на „Уембли”

ФАРЕ потулва расистки скандал на „Уембли”

ФАРЕ потулва расистки скандал на „Уембли”

Английски запалянко обиждал българските футболисти, санкции няма

За голям расис­тки скан­дал по време на Анг­лия — Бъл­гария (4:0) на „Уем­бли” инфор­мира роден запалянко, който присъс­тва на еврок­валификацията, със­тояла се на 7 сеп­тем­ври 2019 година. Фенът, който е бъл­гарин, но живее и работи в Анг­лия, успява да запише как привър­женик на домакините обижда бъл­гар­с­ките фут­болисти и фенове с “fucking gypsies”. Въп­рос­ният човек твърди, че това не е един­с­т­вената расис­тка проява от страна на анг­лийс­ките фенове в този мач спрямо Бъл­гария. Случаят бързо е потулен.

На 14 октом­ври 2019 г. двата отбора играят нов двубой, този път в Бъл­гария. По време на мача отново има расис­тки под­мятания. Този път обидите са насочени към анг­лийски фут­болисти и това е дос­татъчно да се раз­рази световен скан­дал. Бъл­гария получава тежко наказание от УЕФА. Трикольорите са сан­к­циони да играят два мача пред празни трибуни, вторият от които е условен. Освен това Бъл­гария е глобена с общо 85 000 евро. Също така 15 родни запалян­ковци получават заб­рани от по 2 години да посещават спор­тни мероп­риятия на територията на Бъл­гария.

Един от най-дейните комен­татори за инцидента в София е украинецът Павел Клименко — отговор­ник на ФАРЕ за Източна Европа. ФАРЕ е организация, която си пар­т­нира с УЕФА в бор­бата с расизма. Въп­рос­ният човек дава под­робни обяс­нения пред медиите в Анг­лия какво точно се е случило на стадион “Васил Лев­ски”.

До преди няколко дни обаче не бе комен­тирал расис­т­ките скан­дали на “Уем­бли”, които се разиг­рават месец по-рано. Поради тази причина запалян­кото, който инфор­мира Sportal.bg за клипа с расис­т­ките обиди спрямо бъл­гар­с­ките фут­болисти и фенове, го е изп­ратил и на въп­рос­ния Павел Клименко.

Ето какъв е отговорът на украинеца: “Много ви благодаря за тези видеок­липове и фотог­рафии, които илюс­т­рират нещо, което пос­ледователно отбеляз­ваме в медиите и ръковод­ните органи, а именно нарас­т­ването на нетър­пимостта от всякакъв вид и крайно дес­ните групи сред под­дръж­ниците на Анг­лия. Това е особено видимо по време на гос­туванията им. Добре е да чуем, че след вашия сиг­нал деецът е изведен от стадиона, което е под­ходящ отговор на подобни инциденти и все още не се случва твърде често в други страни, включително и Бъл­гария, за съжаление. Моля, не се колебайте да се свър­жете с нас, ако станете свидетел или раз­полагате с доказател­с­тва за дис­к­риминационни инциденти във фут­бола във Великоб­ритания или другаде. Кол­кото по-рано получим док­лади, тол­кова по-големи шан­сове имаме да ги внесем в съот­вет­ните дис­цип­линарни органи”, пише Павел Клименко.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...