Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Обвинил България в расизъм скача на бой

Обвинил България в расизъм скача на бой

Обвинил България в расизъм скача на бой

Скан­дал раз­търси анг­лийс­кия национален отбор по време на трениров­каjd на базата „Сейнт Джор­джис Парк“. Рахийм Стър­линг, който преди месец беше един от оплакалите се от расизъм на мача срещу Бъл­гария, е опитал за хване за гушата Джо Гомес, пише „Дейли Мейл“. Нападателят на Ман­чесър Сити и играчът на Ливър­пул са продъл­жили свадата си, която започна по време на дер­бито между двата отбора в неделя. Както е извес­тно, „чер­вените“ спечелиха с 3:1.

Останалите анг­лийски национали бързо са реагирали и са раз­тър­вали двамата си съот­бор­ници. Проведена е спешна среща на селек­ционера Гарет Саут­гейт и част от управата на Анг­лийс­ката фут­болна асоциация. От цен­т­ралата са искали Стър­линг да бъде отс­т­ранен от тима за пред­с­тоящите европейски квалификации с Черна гора (14 ноем­ври) и Косово (17 ноем­ври). Саут­гейт обаче е над­делял с решението да не поз­воли на 24-годишния нападател да играе срещу Черна гора, но ще го изпол­зва в срещата с Косово.

Впос­лед­с­т­вие Рахийм Стър­линг се е извинил на Гомес и на останалата част от национал­ния отбор. Играчът на Ливър­пул е приел извинението. Фут­болис­тът на Ман­чес­тър Сити пуб­ликува на профила си в „Инс­таг­рам“ своята гледна точка за историята. „Част сме от спорт, където емоциите са много големи. Аз съм дос­татъчно разумен, за да приз­ная, че при мен емоциите взеха връх. Двамата с Джо поговорихме и се раз­б­рахме спокойно“, написа Рахийм Стър­линг.

Другите фут­болисти на Ливър­пул са останали изненадани от избух­ването на нападателя на „граж­даните“, тъй като Стър­линг и Гомес са се били помирили още след мача на „Анфилд“. Пред­полага се, че поводът за новото избух­ване на играча на Ман­чес­тър Сити е осмиването му в социал­ните мрежи след скан­дала на дер­бито в неделя.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие