Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 58, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Жозе Моуриньо пое Тотнъм срещу 13 милиона евро

Жозе Моуриньо пое Тотнъм срещу 13 милиона евро

Жозе Моуриньо официално е новият мени­джър на Тот­нъм. Договорът на пор­тугалеца е до края на сезон 2022/23 с годиш­ната зап­лата 13 милиона евро. Специал­ния нас­ледява на поста увол­нения преди ден Маурисио Почетино. По този начин Моуриньо се зав­ръща в анг­лийс­кия фут­бол, след като бе без работа от декем­ври миналата година, когато бе увол­нен от Ман­чес­тър Юнай­тед.

В пос­лед­ните няколко дни са се провели интен­зивни преговори между пор­тугалеца и президента на “шпорите“ Даниел Леви, които са били финализирани рано сут­ринта вчера. Дебютът на Моуриньо в новата му роля ще бъде в дер­бито с Уест Хям в събота.

“В лицето на Жозе ще имаме един от най-успешните мени­джъри във фут­бола. Той има много богат опит, успява да вдъх­новява отборите си и е страхотен так­тик. Вяр­ваме, че той ще внесе енер­гия и вяра в съб­лекал­нята”, така Даниел Леви комен­тира наз­начението на Моуриньо.

“Раз­въл­нуван съм да се присъединя към клуб с тол­кова голямо нас­лед­с­тво и такива страс­тни привър­женици. Харесва ми качес­т­вото в отбора и академията. Работата с тези играчи е това, което ме прив­лече”, заяви от своя страна Жозе Моуриньо.

Пор­тугалецът поема Тот­нъм в момент, в който финалис­тът в Шам­пион­с­ката лига заема 14-о място в класиране на Вис­шата лига. “Шпорите“ са третият анг­лийски клуб в богатата кариера на Моуриньо, който до този момент има 25 трофея — с един повече от всички отличия, спечелени от Тот­нъм в цялата история на клуба. 56-годишният Моуриньо е водил до момента Бефика, Униао Лей­рия, Порто, Челси, Интер, Реал (Мад­рид) и Ман­чес­тър Юнай­тед.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие