Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА се класира за ј -финалите след 1:0 в Кърджали

ЦСКА се класира за ј -финалите след 1:0 в Кърджали

ЦСКА се класира за ј -финалите след 1:0 в Кърджали

Али Соу с гол и червен картон, домакините от Арда удариха греда

ЦСКА e на 1/4-финалите за Купата на Бъл­гария след успех с 1:0 над Арда. Мачът в Кър­джали беше оспор­ван и не мина без драми и скан­дали. В герой за “чер­вените“ се превърна Али Соу, който отбеляза във втората минута след нес­копосани дейс­т­вия на защитата на Арда.

Пър­вият сериозен екшън в двубоя се заформи в 66-ата минута, когато Соу удари Илиас Хасани без топка и пос­лед­ваха чер­вени кар­тони и на двамата. Нападателят на ЦСКА получи дирек­тен такъв, а играчът на Арда напусна преж­дев­ременно терена за втори жълт кар­тон, заради грубото влизане в кратата на Али Соу. В този момент треньорът на домакините Стамен Бел­чев излезе от кожата си, бес­неейки край тъч­линията. Бив­шият нас­тав­ник на ЦСКА се нах­върли на чет­вър­тия съдия, като дори го изб­лъска, изразявайки недовол­с­тво от решението на глав­ния рефер Ивайло Стоянов да изгони Хасани.

За двубоя с Арда треньорът на “чер­вените“ Милош Круш­чич нап­рави две промени в титуляр­ния със­тав в срав­нение нулевото равен­с­тво с Лудогорец. На пей­ката този път останаха Рубен Пинто и Вив Соломон-Отабор, а от пър­вата минута започ­наха Крис­тиян Малинов и Жефер­сон. В атака бяха Али Соу, Еван­дро и Тиаго Род­ригес.

Нас­тав­никът на Арда Стамен Бел­чев пък не можеше да раз­чита на кон­тузения гол­майс­тор Радос­лав Василев. Aтаката поведе Спас Делев, под­помаган от Алек­сан­дър Геор­гиев и Иван Коконов.

Важна е победата, а не играта. Поне в случая. Все пак имахме сериозен съпер­ник, който ни пос­рещна на своя стадион и пред своя пуб­лика. Успехът е добър, особено когато е пос­тиг­нат без да си допус­нал гол във вратата си. Не знам дали сме извадили къс­мет, по-скоро смятам, че в защита, като изк­лючим пос­лед­ната ситуация, се справихме на ниво. Мисля, че в неделя, когато играем отново в Арда, ще имаме повече прос­т­ран­с­тва и се надявам да се пред­с­тавим по-добре. А и мачът няма да е в Кър­джали, а в Плов­див”, каза треньорът на ЦСКА Милош Круш­чич след осминафинал­ния двубой.

В неделя Арда и “чер­вените“ отново се срещат, но за пър­вен­с­т­вото — от 14,15 часа на стадиона в парк “Лаута“ в Плов­див.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...