Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Черно море спря Лудогорец в Разград

Черно море спря Лудогорец в Разград

Черно море спря Лудогорец в Разград

Шампионите пускат жалба, не искат повече рефера Георги Кабаков да ръководи техни мачове

Лудогорец и Черно море завър­шиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Резул­тата откри Актау в 43-ата минута, а Якуб Швер­чок изравни в 84-ата. Шам­пионите изиг­раха пос­ред­с­т­вен мач, в който за пореден път се видя слабата игра в защита на Сисиньо, Григоре и Форес­тър. В атака „орлите” също не бяха на нуж­ното ниво и логично срещ­наха огромни труд­ности срещу бой­кия тим на Черно море. Лежер­ната игра на Лудогорец, най-вече в защита, бе наказана от моряците в 43-ата минута. Тогава Григоре и Сисиньо допус­наха поредна елемен­тарна позиционна грешка през този сезон, която кос­т­ваше гол във вратата на домакините.

Лудогорец стигна до равен­с­т­вото в 84-ата минута, когато Антон Недял­ков намери резер­вата Швер­чок в наказател­ното поле на гос­тите и полякът вкара с шут по земя от десетина метра. Секунди преди края на двубоя Лудогорец остана с човек по-малко, тъй като глав­ният рефер Георги Кабаков изгони Сисиньо с дирек­тен чер­вен кар­тон.

След срещата стана ясно, че Лудогорец пуска жалба срещу съдийс­ката бригада начело с Георги Кабаков. Нещо повече — шам­пионите не искат повече този рефер на мачовете си.

Славия победи с 2:0 като гост Ботев (Враца) в друг мач от 19 кръг на efbet Лига. “Белите“ триум­фираха с попадения на Янис Карабельов (16) и Емил Стоев (90+2). Славия игра цяло второ полув­реме с човек по-малко, тъй като Христо Попадийн бе изгонен за два жълти кар­тона още в 49-ата минута.

Все пак ситуацията бе спокойна почти до пос­лед­ните минути. Тогава Валери Домов­чийски реализира с глава за 1:1. Играчите на Тони Здрав­ков се порад­ваха, след което и двата тима се наредиха за под­новяване на играта от цен­търа. В този момент обаче пос­ледва сиг­нал от странич­ния съдия, че е имало засада и попадението трябва да бъде отменено. Това отп­рищи гнева на треньора Тони Здрав­ков и фут­болис­тите му. Нас­тав­никът на врачани дори си скъса и хвърли баджа, за което бе предуп­реден с жълт кар­тон от съдията Георги Димит­ров. Пов­торенията показаха, че засада има и голът е правилно отменен.

В други две срещи от кръга Ботев (Пд) победи Берое с 3:1 , а Цар­ско село и Етър завър­шиха 2:2.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...