Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Владимир Путин: Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта

Владимир Путин: Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта

Владимир Путин: Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта

Русия ще подаде жалба в съда в Лозана, заяви руският президент

Президен­тът на Русия Владимир Путин заяви, че решението на Светов­ната антидопин­гова аген­ция противоречи на олим­пийс­ката харта и поради тази причина Русия ще подаде жалба в съда, съобщи БНР. В понедел­ник Изпъл­комът на УАДА единодушно взе решение да извади рус­ките спор­тисти от големи меж­дународни със­тезания за срок от четири години заради манипулации рус­ката антидопин­гова аген­ция. “Решението на УАДА противоречи на олим­пийс­ката харта и имаме всички основания да подадем жалба в КАС (Спор­т­ния арбит­ражен съд в Лозана). Има и други съоб­ражения, но е нужно всичко да бъде анализирано от специалисти и юристи“, комен­тира Путин.

Президен­тът на Русия счита, че рус­ките спор­тисти трябва да се със­тезават на големите меж­дународни със­тезания под национал­ния флаг, тъй като УАДА няма претен­ции към Олим­пийс­кия комитет на Русия. “Докол­кото раз­бирам УАДА няма претен­ции към рус­кия олим­пийски комитет и при това положение, страната трябва да учас­тва под национал­ния флаг. Такава е олим­пийс­ката харта. По мое мнение всяко наказание трябва да бъде налагано индивидуално. Наказанията не може да имат колек­тивен харак­тер и да се налагат на хора, които нямат нарушения“, каза още рус­кият президент.

Премиерът на Русия Дмит­рий Мед­ведев също се изказа остро срещу решението на Светов­ната антидопин­гова аген­ция (УАДА) да накаже страната с изваж­дане от всички меж­дународни спор­тни събития през след­ващите четири години заради нарушения на рус­ката антидопин­гова лаборатория (РУСАДА). “Това е продъл­жение на една антируска истерия, която вече става хронична“, заяви Мед­ведев, цитиран от светов­ните осведомителни аген­ции.

“Имаме проб­лем с допинга и това е недопус­тимо. Трябва да пред­п­риемем по-твърди мерки за борба с този проб­лем и хората, които взимат решения за взимането на такива суб­с­тан­ции. Допус­нахме грешка, но да не би другите страни да са без­г­решни?“, комен­тира Мед­ведев в ежегод­ното си телевизионно интервю със зрител­ски въп­роси.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...