Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Венци Стефанов твърдо против ВАР

Венци Стефанов твърдо против ВАР

Венци Стефанов твърдо против ВАР

Йордан Лечков е недолюбван от футболистите на националния отбор, разкри президентът на Славия

Президен­тът на Славия Вен­цес­лав Стефанов се обяви твърдо против въвеж­дането на ВАР в Бъл­гария. Босът на „белите” каза, че фут­болът е кон­так­тен спорт и ВАР може да е полезен на тениса, но нещата не стоят така, що се отнася до най-популярната игра. Членът на Изпъл­кома на БФС комен­тира и ситуацията със съдеб­ната бит­ката за длъж­ността временен шеф на фут­бол­ната цен­т­рала. Босът на Славия е категоричен, че Михаил Касабов е по-подходящ за поста от Йор­дан Леч­ков, тъй като бив­шият първи вицеп­резидент на цен­т­ралата и бивш отговор­ник за национал­ния тим не е долюб­ван от самите фут­болисти, което било пуб­лична тайна.

“Мишел Платини, който е голям фут­болист и ръководител, ни върна на фут­бол­ната карта. Той каза, че ВАР е бич за фут­бола. Когато е човешка грешка, то се вижда”, каза Стефанов по повод греш­ките на съдиите и исканията да се въведе ВАР и в Бъл­гария.

След това шефът на Славия раз­кри, че има кан­дидати за президент и изпъл­нителен дирек­тор на БФС, но няма да ги каже тол­кова рано, защото ще им бъде “раз­гонена фамилията”. “Ако сега ги кажа, до юни месец ще им раз­гоните фамилията. И двамата са много корек­тни, чес­тни и с дос­тойн­с­тво. Знаят езици. Дали са фут­болни хора?! Не, от фигур­ното пър­заляне са”, обяви Стефанов, след което комен­тира и бит­ката за президен­т­с­кото кресло в БФС.

“Данчо Леч­ков налива масло в огъня, което не е необ­ходимо нито за хората във фут­бол­ния съюз, нито за самото пър­вен­с­тво. Когато има без­в­лас­тие, дори добре струк­турираните неща се раз­валят. Касабов е доста по-уравновесен човек. Данчо дори самите фут­болисти не го долюб­ват, което е пуб­лична тайна”, разясни Стефанов.

Президен­тът на Славия обяви, че няма да гледа на живо Бъл­гария при класиране на Евро 2020, защото го е страх от мачовете срещу Гер­мания, Фран­ция и Пор­тугалия. “Докарали сме го дотам, че с изкус­т­вено дишане да вдигаме национал­ния отбор, за да се класираме на европейско пър­вен­с­тво. Друг е въп­росът как ще се приберем. Аз лично не бих отишъл да гледам мачовете в групата на Евро 2020, защото ме е страх как ще завър­шим с тези силни отбори”, каза Стефанов.

“Унгария е на нашето дере­дже. Ислан­дия е малка дър­жава, но почти всички техни национали играят в сил­ните пър­вен­с­тва. Дано да имаме шанс. Като бъл­гарин желая да успеем”, допълни президен­тът на Славия.

Венци Стефанов обяви, че няма намерение да влиза в новия Изпъл­ком на БФС. “Аз вече съм много стар човек. Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. На този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръковод­с­тво трябва да работи с дър­жавата. Ще помагам на Славия, докато мога“, заяви Стефанов.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...