Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет14082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Барселона уволни Ернесто Валверде, новият треньор е Кике Сетиен

Барселона уволни Ернесто Валверде, новият треньор е Кике Сетиен

Барселона уволни Ернесто Валверде, новият треньор е Кике Сетиен

Бар­селона има нов треньор в лицето на Кике Сетиен. Официал­ното обявяване на новината тряб­ваше да стане още в понедел­ник, но плановете на ръковод­с­т­вото на каталун­ците бяха обър­кани от вече бив­шия нас­тав­ник на тима Ернесто Вал­верде, който отказ­ваше да раз­т­рогне своя договор. Двете страни имаха да доуточ­нят някои детайли около прек­ратяването на взаимоот­ношенията си. Испан­с­ките медии пред­положиха, че преговорите ще продъл­жат и вчера, но малко след полунощ бъл­гар­ско време се появи дъл­гоочак­ваното съоб­щение на сайта на Бар­селона за раз­дялата с Вал­верде.

“Между Бар­селона и Ернесто Вал­верде беше пос­тиг­нато споразумение за прек­ратяване на неговия договор като треньор на пред­с­тавител­ния отбор. Благодарим ти за всичко, Ернесто. Успех занап­ред“, написаха от “Камп Ноу“. Не след дълго каталун­ците обявиха и името на новия треньор — Кике Сетиен. Той под­писа договор до 2022 година.

Медиите наб­лягат на факта, че роденият в Сан­тан­дер специалист не е спечелил нито един трофей в кариерата си. 61-годишният Сетиен за пос­ледно беше начело на Бетис, а освен това е бил треньор на Расинг (Сан­тан­дер), Поли Ехидо, Лог­ронес, Луго и Лас Пал­мас. Има и един мач като селек­ционер на Екваториална Гвинея.

Вал­верде си тръгва след многоб­ройни критики заради неубедител­ната игра на Бар­селона от началото на сезона. Под негово ръковод­с­тво “блауг­ранас” спечелиха две титли в Ла Лига, една Купа на Испания и една Супер­купа. Вал­верде обаче се провали в опитите си да изведе тима до успех в Шам­пион­с­ката лига. За пос­ледно каталун­с­кият гранд уволни треньора си в хода на сезона преди 17 години, когато отборът изос­таваше на 20 точки от пър­вото място и това реши съд­бата на Луис ван Гаал.

В момента Бар­селона е лидер в пър­вен­с­т­вото с 40 точки, кол­кото има и Реал (Мад­рид). Официал­ният дебют на Сетиен ще е в неделя, когато Барса приема Гранада на “Камп Ноу”.

България

Икономика

Култура

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...