Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Левски Лукойл загуби дербито с Балкан и първото място

Левски Лукойл загуби дербито с Балкан и първото място

Левски Лукойл загуби дербито с Балкан и първото място

Лев­ски Лукойл загуби дер­бито с Бал­кан в (Ботев­г­рад) със 71:77 и отс­тъпи пър­вото място в класирането на Национал­ната бас­кет­болна лига. Шам­пионите и “сините“ имаха равен баланс преди този мач, но “зелените“ вече са едноличен лидер с баланс от 15 победи и 1 загуба, докато столичани са с актив — 142.

Бас­кет­болис­тите на Тити Папазов изиг­раха по-добри пос­ледни 5 минути на пър­вата чет­върт и дръп­наха в резул­тата с 21:13. Столичани задър­жаха инер­цията и малко след под­новяването на играта нат­рупаха пър­вата си двуциф­рена пред­нина – 33:23. До полув­ремето столичани запазиха водачес­т­вото си, но раз­ликата бе намалена до 6 точки — 44:38 за Лев­ски.

Домакините изиг­раха много силна трета чет­върт и успяха да обър­нат резул­тата в своя полза. Преди старта на пос­лед­ните 10 минути мом­четата на Йовица Арсич имаха пред­нина — 62:59. Гос­тите догон­ваха в резул­тата през цялата пос­ледна част в Ботев­г­рад, като на два пъти съумяваха да израв­нят, но Бал­кан нап­рави серия от 90 след 66:66 и повече не пог­ледна назад, за да се стигне до и успех за шам­пионите със 77:71.

Дай­шон Найт с 20 точки бе най-резултатен за Бал­кан, а Кейси Бен­сън дебютира с 13 за ботев­г­рад­чани. Брен­дън Йънг вкара 16 точки за Лев­ски Лукойл, Данило Тасич добави 14 точки при пър­вата си среща с екипа на “сините”.

Отборът на Рил­ски спор­тист (Самоков) спечели прекия сблъсък за третото място, след като въз­питаниците на Люд­мил Хаджисотиров се наложиха при домакин­с­т­вото си на Берое (Стара Загора) със 78:75 в друг двубой от XVI кръг.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...