Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 181, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Димитър Илиев изпуснал шанс да играе в Челси

Димитър Илиев изпуснал шанс да играе в Челси

Димитър Илиев изпуснал шанс да играе в Челси

Надявам се скоро да дебютирам за националния отбор, призна Футболист №1 на България за 2019 г.

Фут­болист №1 на Бъл­гария за 2019 г. Димитър Илиев даде интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV. Нападателят на Локомотив (Плов­див) взе отношение по проб­лемите в бъл­гар­с­кия фут­бол, обяви голямата си мечта и пов­дигна малко завесата на лич­ния си живот.

“Не съм аз човекът, който може да прави генерални изводи, но със сигур­ност от извес­тно време бъл­гар­с­кият фут­бол върви в доста сериозна низ­ходяща градация. Може да зак­лючим, че от пос­лед­ното силно поколение, което през 2004 г. учас­т­ваше на европейско пър­вен­с­тво, има една много голяма суша от класни фут­болисти, как­вито в близ­кото минало имаше“, обяви 31-годишният нападател.

Европейс­кото пред­с­тавяне на бъл­гар­с­ките клубни отбори, като изк­лючим Лудогорец, който държи фронта, също във всяко едно отношение има отс­тъп­ление. Да се надяваме, че в най-близко бъдеще ще има поводи за оптимизъм, защото всяка една нация минава през такива моменти на боледуване. Мисля, че в скоро време младите фут­болисти ще започ­нат да излизат по-рано в чуж­бина. За мен това е ключът. Кол­кото повече мом­чета играят в силни европейски отбори, тол­кова по-силен ще е национал­ният тим“, смята Димитър Илиев.

“За един фут­болист най-голямата чест е да защитава национал­ната фланелка. Имам доста мачове в юношес­ките фор­мации и знам какво е да играеш за Бъл­гария. Надявам се в най-скоро време да получа шанса да дебютирам. През годините смятам, че е имало периоди, в които съм зас­лужавал да бъда част от национал­ния отбор, но не съм получавал повик­вателна. През 2019 г. я дочаках. За съжаление, още не съм дебютирал, така че в крат­кос­рочен план това е най-голямата ми амбиция — да помогна с моите качес­тва национал­ният отбор да изг­лежда по-добре“, раз­кри Илиев.

“Избирането ми за Фут­болист №1 за 2019 г. ми донесе изк­лючителна гор­дост и чест. Наредих се до велики имена в историята на бъл­гар­с­кия фут­бол и в час­т­ност до една от най-големите легенди и икона на нашия клуб — Христо Бонев. Името ми да седи редом до такива величия е много специално. Миналата година беше историческа за мен и за любимия ми отбор. Завоювахме пър­вата за клуба купа на Бъл­гария. Освен това отдавна не бяхме играли пред пълен стадион европейски мачове. Във всяко едно отношение 2019 г. беше пер­фек­тна за мен и за отбора“, категоричен е нападателят.

“През 2004 г. бях на двусед­мични проби в Челси. Смятам, че се пред­с­тавих доста добре. Имаше кон­к­ретна оферта към мен, към тогаваш­ното ръковод­с­тво, но поради една или друга причина, не се стигна до преминаване в Анг­лия. За мен това е изпус­нат шанс. Един млад фут­болист на 16 години и с качес­тва, ако отиде да работи на такова високо ниво, със сигур­ност има по-голям шанс да нап­рави по-сериозна и голяма кариера. За мое нещас­тие това не се случи. Търся причините предимно в себе си. Загубих доста години, тъй като не получавах дос­татъчно игрови минути, което спря по-доброто ми раз­витие. Със сигур­ност този шанс, който пропус­нах, се отрази на живота ми“, съжалява фут­болис­тът на Локомотив (Пд).

“Много хора смятат, че съм зат­ворен и по-трудно завър­з­вам нови запоз­нан­с­тва, но когато се опоз­ная с някого и го приема за по-близък, ставам доста отворен и показ­вам същината си. Със съп­ругата ми сме заедно от 11 години. Женени сме от 2,5 години. Синът ни е на 2 години. Те са най-голямото ми щас­тие. Всяка свободна минута гледам да я прекар­вам с него, защото пок­рай лагери и пътувания времето със семейс­т­вото е доста кратко“, завърши Димитър Илиев.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...