Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 152, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Херо бил респектиран от Христо Стоичков в националния отбор

Херо бил респектиран от Христо Стоичков в националния отбор

Херо бил респектиран от Христо Стоичков в националния отбор

Треньорът на Берое призна, че е раз­д­воен относно това, кое е по-добре за старозагор­с­кия клуб — да влезе в пър­вата шес­тица на шам­пионата или да се бори за Европа чрез седмо място и бараж

Нас­тав­никът на Берое Димитър Димит­ров — Херо даде интервю за Sportal.bg по време на лагера на старозагорци в Белек. Специалис­тът раз­каза за свър­шената работа от тима до този момент в под­готов­ката за пролет­ния дял на шам­пионата в efbet Лига, спря се на селек­цията на тима, както и на целите на заралии за остатъка от пър­вен­с­т­вото. “Като цяло това, което бяхме зап­ланували за лагера в Тур­ция до този момент го изпъл­нихме. Имаме хора, които са след операция и са все още изос­танали в под­готов­ката, но като цяло с останалите свър­шихме работата, която бе пред­видена. В момента влизат и се интег­рират нови хора, така че все още е трудно да се каже, че се придобива облик, но със сигур­ност се подобри агресията, динамиката, а и някои други детайли“, каза нас­тав­никът.

Херо заяви, че е доволен от селек­цията до момента и смята, че новите фут­болисти ще донесат дъл­бочина в със­тава. Специалис­тът призна, че клубът е имал реален интерес към Галин Иванов от Славия, но други отбори са се намесили с интерес към него и поради тази причина сдел­ката е пропад­нала. “Доволен съм от новите играчи, знаете, че прив­личаме само свободни агенти. Имаме и определен бюджет за зап­лати, който не е голям, нямаме право да се оплак­ваме, защото има отбори, които са много по-зле от нас. Смятам, че заедно с новите и излекуването на кон­тузените, ще имаме вече необ­ходимата дъл­бочина и вариатив­ност. Дейс­т­вително имахме интерес към Галин Иванов, но се появиха други отбори, които го пожелаха — аз казах, че има нови два клуба, които над­цак­ват всички с прив­личането на бъл­гар­ски фут­болисти. Поради тази причина ние се отказахме“, обясни Херо.

Димит­ров се върна към началото на прес­тоя си в Стара Загора, когато тряб­ваше да се справя с много кад­рови проб­леми, което доведе и до отпадането за Купата на Бъл­гария от тима на ЦСКА 1948. “Наис­тина, когато прис­тиг­нах в Берое имаше проб­леми. Ако ги нямаше, аз нямаше да съм тук. Не искам да комен­тирам предиш­ния щаб, винаги съм бил с добро отношение към останалите треньори, но като статис­тика ситуацията не бе добра. От 13 мача имаше седем загуби и отрицателна голова раз­лика. Лошото е, че точно тогава се получиха и някои кон­тузии и останахме почти без играчи. Дори нямах въз­мож­ност да сбър­кам със­тава — бяхме останали с тол­кова малко хора. До извес­тна степен тези кон­тузии бяха в основата на загубата от ЦСКА 1948 за Купата на Бъл­гария, но нямаме право да се оправ­даваме с това. Трав­мите са част от фут­бола. Също така и несериоз­ното отношение на някои от играчите, които вече не са в отбора оказа влияние. Понякога се получават такива резул­тати, които болят и тежат много“, анализира ситуацията треньорът на Берое.

Специалис­тът призна, че е раз­д­воен относно това, кое е по-добре за отбора — да влезе в пър­вата шес­тица на шам­пионата или да се бори за Европа чрез седмо място в дол­ната част на таб­лицата и бараж. “Ние ще се борим за шес­тицата, но аз лично се чудя дали не е по-правилно да се борим за сед­мото място, което дава някакъв шанс за бараж за Европа. Не мога да отговоря едноз­начно — от една страна искам да се бием с лидерите в шам­пионата, но пък по-големите шан­сове за евротур­нирите сякаш са през сед­мото място и бараж“, колебае се Херо.

В по-мащабен план нас­тав­никът отбелязва със съжаление, че бъл­гар­с­кият фут­бол не е претър­пял голямо раз­витие в пос­лед­ните години. Най вече заради отс­тъп­лението на Лев­ски и ЦСКА“ спрямо Лудогорец. “За съжаление не виж­дам някакво кой знае какво раз­витие в бъл­гар­с­кия фут­бол от пос­лед­ния ми прес­тои преди Казах­с­тан и сега. Нап­ротив мисля, че при отбори като ЦСКА и Лев­ски има отс­тъп­ление. Затова трудно някой може да притесни Лудогорец в бор­бата за тит­лата. Ако Лев­ски и ЦСКА не се раз­виват, едва ли можем да говорим за подоб­рение в бъл­гар­с­кия фут­бол“, отбеляза Димит­ров.

Треньорът се върна и към прес­тоя си в Лудогорец, като раз­кри двете основни причини, поради които е отказал да остане начело на “орлите“ след идването на Пауло Аутуори. “На мен ми беше пред­ложено да остана в Лудогорец, като генерален мени­джър е Пауло Аутуори, но моите помощ­ници тряб­ваше да си тръг­нат и това бе една от най-важните причини за решението ми. Аз не можех да оставя тези мом­чета на улицата. Другата основна причина бе, че аз смятам, че е крещящо право на всеки треньор сам да си определя селек­цията, а там имаше раз­минаване в това отношение и аз споделих, че не съм щас­т­лив от това. Като цяло обаче аз не комен­тирам решението на соб­с­т­вениците — те са в правото си. Те преценяват кое е най-доброто за клуба“, обясни Херо.

Специалис­тът заяви, че национал­ният отбор има реални шан­сове за класиране на Евро 2020 и се надява да се въз­пол­зва от тази въз­мож­ност, която се задава с баражите от Лигата на нациите. “Трябва да изпол­з­ваме шанса с тези два домакин­ски мача. Смятам, че отборите на Унгария и след това евен­туално на Румъния или Ислан­дия са в нашите въз­мож­ности. Да, факт е, че и национал­ният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, но смятам, че имам реални шан­сове и трябва да се опитаме да го граб­нем“, смята Херо.

Димит­ров се върна и назад във времето, когато бе национален селек­ционер. Тогава в пред­с­тавител­ния ни тим все още играеше Христо Стоичов и Херо сподели какво му е било да бъде нас­тав­ник на звезда от такъв ранг. “Аз бях много силно рес­пек­тиран от него. Доста се притес­нявах и може би той усети това мое притес­нение. При една от трениров­ките дойде и ми каза “Бате Митко, няма да се притес­няваш, ако прецениш, че трябва да бъда сменен, ще ме сменяш. Как­вото и да нап­равиш, аз съм зад теб“. Тогава ми падна камъкът след този раз­говор и Ицо ми беше изцяло в помощ на мен във всяка една минута“, завърши Димит­ров.

България

Икономика

Култура

Новият филм на Теодор Ушев “φ1.618“ тръгва премиерно през есента

Антиутопията “φ1.618“, дело на аниматора, илюс­т­ратор и режисьор Теодор Ушев, ще излезе премиерно на 25 ноем­ври, раз­п­рос­т­ранителите са от “Си…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Суша съсипа царевицата Северозапада

Суша съсипа царевицата Северозапада

Високите тем­ператури и лип­сата на валежи със стопан­ско значение в рав­нин­ните части на Северозападна Бъл­гария причиняват сериозни щети на сто…

Прочети още:

Loading...