Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 152, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Желанието на Антъни Джошуа е да срешне Кобрата на Острова

Желанието на Антъни Джошуа е да срешне Кобрата на Острова

Желанието на Антъни Джошуа е да срешне Кобрата на Острова

Двамата боксьори са поискали нова отстрочка, за да се разберат за мястото на двубоя за световната титла

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн oбяви, че бит­ката на клиента му с Коб­рата ще се със­тои във Великоб­ритания. Това било желанието на Джошуа, който е световен шам­пион по бокс на WBA, IBF, IBO и WBO в тежка категория. Хърн каза в интервю пред “Скай спортс“, че е бил инс­т­рук­тиран от клиента си да не отс­тъпва в преговорите и да нас­тоява за мач на негова земя.

Както е извес­тно, не лип­с­ват оферти за двубоя, като желание за домакин­с­тво са заявили Истан­бул, Катар и Саудит­ска Арабия. Пулев иска бит­ката да се проведе в съседна Тур­ция, за да има солидна под­к­репа от сънарод­ници. Но от щаба на Джошуа са категорични, че двубоят ще се със­тои на британ­ска земя. “Почти сигурно е, че след­ващият мач на Джошуа ще бъде във Великоб­ритания. Проб­лемът с Куб­рат Пулев е, че той иска да нап­рави кол­кото се може повече пари от този сблъсък. Във Великоб­ритания няма тол­кова много пари, кол­кото другаде по света, но имам инс­т­рук­ции от Антъни, който иска да се бие у дома“, обясни Еди Хърн.

“Каза ми “бок­сирах се в Ню Йорк, бок­сирах се в Саудит­ска Арабия, искам този път мачът да е във Великоб­ритания“, добави промоутърът. Хърн е категоричен, че на Ост­рова има дос­татъчно спор­тни съоръжения, които могат да поберат желаещите да гледат мача между Джошуа и Пулев. “Стадионът на Тот­нъм, “Емирейтс“, в Кар­диф също може. Най-вероятно мачът ще е в края на май, началото на юни“, разясни промоутърът.

Антъни Джошуа и Куб­рат Пулев са отп­равили ново искане до Меж­дународ­ната федерация по бокс (IBF) за удъл­жаване на срока за преговорите между двамата за задъл­жител­ната защита на тит­лата в тежка категория, съобщи ESPN. Преди сед­мица за краен срок бе обявена датата 31 януари, но сега двете страни са поис­кали двусед­мична отс­т­рочка — до 14 фев­руари. Коб­рата и Ей Джей се надяват да се раз­берат, за да не се стига до нас­роч­ване на търг за двубоя. Засега обаче отговор от IBF няма.

България

Икономика

Култура

Новият филм на Теодор Ушев “φ1.618“ тръгва премиерно през есента

Антиутопията “φ1.618“, дело на аниматора, илюс­т­ратор и режисьор Теодор Ушев, ще излезе премиерно на 25 ноем­ври, раз­п­рос­т­ранителите са от “Си…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Суша съсипа царевицата Северозапада

Суша съсипа царевицата Северозапада

Високите тем­ператури и лип­сата на валежи със стопан­ско значение в рав­нин­ните части на Северозападна Бъл­гария причиняват сериозни щети на сто…

Прочети още:

Loading...