Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25012021

Брой 16, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кристиан Димитров подписа с Хайдук до 2023 година

Кристиан Димитров подписа с Хайдук до 2023 година

Кристиан Димитров подписа с Хайдук до 2023 година

Българският национал официално бе представен като футболист на тима от Сплит

Крис­тиан Димит­ров официално беше пред­с­тавен като фут­болист на Хай­дук (Сплит). 22-годишният защит­ник беше прив­лечен от Ботев (Плов­див) за 450 000 евро и под­писа договор до 2023 година. “Много съм щас­т­лив, че идвам в отбор с традиции и големи амбиции. Хай­дук е поз­нат в Бъл­гария, неот­давна част от тима беше Георги Тер­зиев. Треньори на отбора пък са били Красимир Балъков и Иван Вуцов. Наясно съм каква отговор­ност е да нося бялата фланелка. Нямам тър­пение да дебютирам“, сподели род­ният национал.

В същото време медиите в Иран не са на едно мнение за пред­с­тавянето на Николай Бодуров в пър­вия му мач с екипа на Естег­лал. Бив­шият капитан на ЦСКА беше титуляр в двубоя от азиат­с­ката Шам­пион­ска лига срещу ирак­с­кия Ал Шорта, завър­шил 1:1.

Част от изданията отбеляз­ват, че Бодуров е бил стабилен и си е проличало, че има опит в схема с трима цен­т­рални защит­ници. Според други комен­тари бъл­гар­с­кият национал е допус­нал няколко грешки, които обаче не са били наказани от домакините.

Старши треньорът на Естег­лал Фар­хад Маджиди сподели, че е доволен от Бодуров, но е наясно, че той ще има нужда от още време, за да се адап­тира. Специалис­тът очаква до няколко сед­мици бъл­гаринът да е в пер­фек­тна кон­диция.

Пред аген­ция Блиц Николай Бодуров сложи край на спекулациите относно договора му с Естег­лал. „Под­писах до лятото. Те искаха да е за година и половина, но аз отказах. Даже когато офор­мяхме докумен­тите и тряб­ваше вече да под­пис­ваме договора, спор­т­ният дирек­тор ми пред­ложи кон­т­рак­тът да е за половин година плюс още една. С две думи — да има клауза да го удъл­жим автоматично след края на сезона. Но аз пак отказах, защото е много важно за мен дали ще успея да се адап­тирам и дали ще мога да помогна на отбора, който е на висока почит в Иран и е клуб с големи традиции”, заяви Бодуров.

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Loading...