Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) По 239 души ще влизат на стадионите в Германия

По 239 души ще влизат на стадионите в Германия

По 239 души ще влизат на стадионите в Германия

Изк­лючително ограничен брой хора ще бъдат допус­кани на мачовете от Бун­дес­лигата, ако те бъдат под­новени според плановете в началото на месец май. Шам­пионатът в Гер­мания в момента е прек­ратен заради пан­демията от коронавирус. Гер­ман­с­ката фут­болна лига е раз­работила специален план за допус­кането на посетители на стадионите, пише „Билд“. Според инфор­мацията до трибуните ще бъдат допус­кани точно 239 души. В тази бройка се включ­ват играчите и спортно-техническите щабове на двата отбора, официал­ните лица на клубовете, жур­налис­тите, екипите за телевизионно излъч­ване, 30 служители по сигур­ността и 4 мом­чета за гонене на топ­ката.

Пос­лед­ният изиг­ран мач от Бун­дес­лигата преди прек­ратяването между Борусия (Мьон­хен­г­лад­бах) и Кьолн (2:1) се проведе на 11 март. Тогава до стадиона бяха допус­нати точно 600 души, тъй като всички спор­тни събития, събиращи повече от 1000 лица на едно място, вече бяха заб­ранени. От няколко дни гер­ман­с­ките фут­болни клубове имат раз­решение от здрав­ните власти за провеж­дането на тренировки. Това може да става при определени условия. Отборите трябва да правят заниманията на групи по няколко човека и без струп­ването на играчи на по-малко от два метра.

През миналата сед­мица много клубове от Първа и Втора бун­дес­лига се оплакаха, че може да фалират, ако не получат чет­вър­тия транш от парите за телевизионни права през месец май. В тази връзка „Скай Гер­мания“ обяви, че е готов да нап­рави плащането дори по-рано от пред­видения график. Става дума за сума в рам­ките на 300 милиона евро. Телевизион­ната ком­пания е най-големият спон­сор на професионал­ния гер­ман­ски фут­бол и на година плаща по 876 милиона евро за правата за излъч­ване на мачовете от двете професионални Бун­дес­лиги.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие