Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Роналдиньо излезе от затвора

Роналдиньо излезе от затвора

Бив­шата фут­болна звезда Ронал­диньо беше освободен от зат­вора в Параг­вай, където прекара около месец. В момента бразил­с­кият вир­туоз се намира под домашен арест в хотел в столицата Асун­сион. Ронал­диньо и брат му Роберто де Азис бяха заловени с фал­шиви пас­порти при опит да влязат на територията на Параг­вай на 5 март. Двамата бяха задър­жани, след което мес­т­ните власти за кратко ги освободиха. Часове по-късно по искане на прокуратурата бразил­ците отново бяха арес­тувани.

След 33 дни зад решет­ките светов­ният шам­пион напусна зат­вора срещу парична гаран­ция в раз­мер на 1,6 млн. долара. Органите на параг­вайс­кото законодател­с­тво обаче продъл­жават раз­с­лед­ването срещу него и брат му за пране на пари, като ще изпол­з­ват дан­ните от раз­говори и тек­с­тови съоб­щения от телефоните им.

Ронал­диньо и неговият брат са прис­тиг­нали в Параг­вай по покана на една дама с цел учас­т­ване в рек­ламно събитие. Прокуратурата обаче задържа въп­рос­ната жена – Далия Лопес, като подоз­ренията са, че тя е „двигател“ на схемата и е изпол­з­вала двамата бразилци. В средата на март хора от антуража на Ронал­диньо са пред­ложили на параг­вайс­ката прокуратура 1,4 млн. евро за пус­кането му под гаран­ция. Идеята била след това той да стои под домашен арест. Това обаче е било отх­вър­лено от съдията по делото.

Във фал­шифицирания пас­порт на Ронал­диньо името, род­ното му място и рож­дената дата са верни, но той е вписан като натурализиран граж­данин на Параг­вай. Бив­шата звезда на Бар­селона, Милан и Пари Сен Жер­мен не за първи път се сблъс­ква със закона. Миналото лято 57 негови имота бяха кон­фис­кувани, а освен това бразил­с­ките власти го глобиха с 2 млн. евро за неп­латени данъци. В допъл­нение дър­жавата му отне бразил­с­кия и испан­с­кия пас­порт. Ронал­диньо пос­рещна в зат­вора 40-ия си рож­ден ден, но дори в този период не загуби емб­лематич­ната си усмивка и се включи в тур­нир с други лишени от свобода.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие