Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25012021

Брой 16, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) БФС разследва срещата Витоша – Царско село

БФС разследва срещата Витоша – Царско село

БФС разследва срещата Витоша – Царско село

Визирам приятел­ски обаж­дания, да ги пус­нем по сим­патия, а не за пари. чисто по съсед­ски, заяви треньорът на „бис­т­риш­ките тигри“ Асен Букарев вед­нага след мача

Пред­седателят на Комисията по етика и феър­п­лей в БФС ген. Васил Василев раз­кри, че срещата от efbet Лига между Витоша (Бис­т­рица) и Цар­ско село ще бъде раз­с­лед­вана. “Ние си водим раз­с­лед­ване и това е, друго не мога да кажа“, комен­тира Василев в интервю за Нова ТВ.

Както е извес­тно, тимът на Любос­лав Пенев победи с 1:0 след гол на Мирос­лав Будинов. Този успех дава въз­мож­ност на Цар­ско село да избегне баражите за оставане в елита. След като Черно море и Етър завър­шиха 2:2 в друга среща от група „А“ класирането е: Черно море – 44 точки, след­ван от Цар­ско село – 31, Етър – 28 и Витоша – 6. Пос­лед­ните срещи от групата са: Цар­ско село – Черно море и Етър — Витоша.

След двубоя старши треньорът на Витоша Асен Букарев комен­тира, че преди срещата е имало молби съпер­никът да спечели. „Видяхте, че ние винаги играем феър­п­лей, както бе и днес. Защото от много места ни тър­сеха да дадем мача. Да лег­нем на Цар­ско село и да ги пус­нем. Това няма как да стане, докато съм треньор, където и да е. Визирам приятел­ски обаж­дания, да ги пус­нем по сим­патия, а не за пари. Чисто по съсед­ски“, бяха точ­ните думи на Букарев вед­нага след мача.

Само ден по-късно нас­тав­никът на Витоша заяви пред Sportal.bg, че от против­никовия клуб никой не го е тър­сил. “Пот­вър­ж­давам думите след мача, които казах, че общи поз­нати ми звъняха. Раз­говорите бяха неофициални в нефор­мална обс­тановка. В съв­сем приятел­ски тон са ме питали дали няма да играем по-лежерно, да не се нап­рягаме тол­кова. Дали няма да пус­нем повече юноши. В нито един момент не обвинявам клуба Цар­ско село, тъй като не сме говорили с тях. Ние ще играем винаги на 100%, както ще бъде и в чет­вър­тък срещу Етър“, сподели Букарев пред Sportal.bg.

Соб­с­т­веникът на Цар­ско село Стойне Манолов бе категоричен, че клубът му не е влизал в кон­такт с Витоша (Бис­т­рица), за да се опита да спечели мача.

“Вижте няка какво да кажа по темата. Не е приятно, че ни замес­ват. Нека Асен Букарев да обясни какво визира, питайте него. Аз с никого не съм говорил. Да обясни Букарев какво означава приятели или приятел­ски кръгове. Наши поз­нати, които са сим­патизанти на Цар­ско село, може и да са водили раз­говори. Клубът ни обаче не е правил никаква интер­вен­ция“, комен­тира пред Sportal.bg Стойне Манолов.

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Loading...