Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на Бъл­гария за втора поредна година. “Смър­фовете“ триум­фираха след победа над ЦСКА на финала с 5:3 след дузпи. В редов­ното време и след продъл­жения не падна гол, а при ударите от бялата точка Али Соу не успя да вкара на Илко Пир­гов. Любопит­ното беше, че треньорът на Локомотив Бруно Акрапович реши да замени вратаря Мар­тин Луков с Пир­гов точно преди изтичането на 120-те минути. А до този момент Луков беше Играч на мача, след като блесна с редица отлични намеси. Пир­гов се въз­пол­зва от шанса си и спаси дуз­пата на Соу, което впос­лед­с­т­вие се оказа решаващо за край­ния успех.

Точни за Локомотив при ударите от бялата точка бяха капитанът Димитър Илиев, Диниш Алмейда, Бир­сент Карагерен, Доминик Малонга и Мом­чил Цветанов, който влезе на смяна и вкара пос­лед­ната дузпа, давайки началото на праз­нен­с­т­вата на “черно-бялата“ част на Плов­див. Така Цветанов успя да спечели Купата на Бъл­гария за рекор­ден шести път. Тол­кова много пъти са я вдигали още Красимир Безин­ски и Елин Топузаков.

В редов­ното време и продъл­женията двата отбора имаха по няколко ситуации за попадение. По-чистите шан­сове бяха за ЦСКА, но с отлич­ните си изяви Мар­тин Луков отчая “армей­ците“. Преди почив­ката стражът на Локомотив не поз­воли на Тиаго и Петър Занев да му вкарат, а през втората част дейс­тва хлад­нок­ръвно и при положение, при което Енрике Рафаел успя да засече топ­ката с глава между двама играчи на “черно-белите“. В 83-ата Луков отново не се пропука, като този път изби силен изс­т­рел на Тиаго.

В зак­лючител­ните минути “армей­ците“ тряб­ваше да се справят с човек по-малко, след като съдията Георги Кабаков изгони Крис­тиян Малинов за втори жълт кар­тон.

Парадок­сал­ното във финала на национал­ния стадион „Васил Лев­ски“ бе, че четирима от фут­болис­тите на Локомотив (Пд), спечелили Купата на Бъл­гария, са бивши играчи на ЦСКА. Те не успяха да се наложат на „Армията“, откъдето ги изгониха. Сега обаче Илко Пир­гов, Димитър Илиев, Петър Витанов и Мом­чил Цветанов си отмъс­тиха на „чер­вените“.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...