Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон10082020

Брой 151, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6627 BGN1 GBP = 2.16941 BGN1 CHF = 1.81263 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Николай Михайлов: Хубчев изхвърли Валери Божинов като мръсно куче

Николай Михайлов: Хубчев изхвърли Валери Божинов като мръсно куче

Николай Михайлов: Хубчев изхвърли Валери Божинов като мръсно куче

Отношението на бившия треньор на Левски към мен бе заради баща ми, твърди вратарят на „сините“

Вратарят на Лев­ски Николай Михай­лов даде интервю за Канал 3 , в което говори за отношенията си с бив­шия треньор на тима Петър Хуб­чев и защо той не го е искал в със­тава си. Освен това стражът говори отк­ровено за момен­т­ната ситуация в клуба.

“Имам доста неща, които мога да раз­к­рия, но не е сега момен­тът, докато съм фут­болист на Лев­ски. Не е корек­тно. Мога да кажа само, че след като си изиг­рал шест прилични месеца за Лев­ски, след като си вратар на национал­ния тим, след като потен­циално си капитан на този отбор след оттег­лянето на Ивелин Попов, след като дълги години си играл в чуж­бина, в един момент идват едни хора, които каз­ват, че не те желаят. Не сме стигали до обяс­нение. За мен нещата са ясни. В момента не мога да ги кажа. Не мога да говоря за хора, които вече ги няма, а аз съм фут­болист на любимия клуб. Мисля, че думите са излишни. След като оставяш отбора в такова пагубно със­тояние — без ляв и десен бек, цен­т­рални защит­ници и хал­фове, а имаш петима вратари, всичко е ясно“, сподели Ники Михай­лов пред „Канал 3“.

“Естес­т­вено, че oтношението на Хуб­чев към мен бе заради баща ми. Поемам своята вина, но начинът, по който се случиха нещата, беше безоб­разен. Носих си пос­лед­с­т­вия, без да съм нап­равил нещо. Пом­ните какво се случи с Валери Божинов. Изгониха го като мръсно куче на улицата. Да не споменавам легенда на Лев­ски, която преди сед­мица се отказа от фут­бола (б.р. Живко Миланов). Той също не беше желан в клуба. Бях разочарован, нор­мално е да бъда демотивиран. Работя много здраво да се върна там, където ми е мяс­тото. Всичко, което в момента се вижда в Лев­ски, е след­с­т­вие на работата, която беше свър­шена в пос­лед­ните 89 месеца“, продължи вратарят.

“На дневен ред не стои напус­кането ми на стадион “Георги Аспарухов“. Има си хора, които определят кой остава и кой не. Аз съм на две-три крачки от това да съм в оптимална форма. В килог­рами не мога да говоря с точ­ност. За мен е важно вече да бъда в групата, да бъда в отбора. Ще видим как ще се раз­вият нещата с пред­с­тоящия плейоф за Лига Европа. Моята идея е от новото пър­вен­с­тво да си върна титуляр­ното място. Кон­курен­ция трябва да има. Задъл­жително трябва да има двама вратари на високо ниво. Който е по-добър, той ще пази. Знам какво мога и какъв вратар съм. Наско и Тити ми казаха да влизам час по-скоро във форма“, раз­кри още Михай­лов.

Обс­танов­ката пов­лиява най-вече на чуж­ден­ците. Не всички обичат Лев­ски и са израс­нали на “Герена“. За тях това е биз­нес, те са дошли да взимат пари. Юношите трябва да се утвър­дят в със­тава. Най-важното е до края на юли Сираков и Тити да стабилизират финан­сите. Още когато дой­дох казах, че ще се опитаме да спечелим нещо, въз­можно най-скоро. Славия с бъл­гари виж­дате какви тран­с­фери прави, каква е политиката им. Визията на Лев­ски трябва да е такава. Ако Сираков не успее да спаси клуба, не виж­дам кой друг може“, смята вратарят.

Абсолютно маловажно е Лев­ски да играе в Европа. С големите пари на „Герена“, със стикован отбор бихме пър­вия мач. Излязохме срещу един отбор на АЕК (Лар­нака), който е прилично ниво за Кипър, и той те пребива в два мача. Лев­ски трябва да си стъпи на краката, да се оправи с фут­болис­тите, защото те могат да си тръг­нат. Трябва да ком­п­лек­товаме един със­тав и да сме с по-малко очак­вания за след­ващия сезон. Без гръмки тран­с­фери пак ще сме в бор­бата за тит­лата. Треньорът Георги Тодоров е истин­ски лев­с­кар, чест и уважения за него. Който иска и може да помогне, да заповяда. С Гошо Тодоров излизаме във всеки мач за победа и това е. Аз съм казал на чуж­ден­ците, че по един или друг начин до края на месеца всичко ще се стабилизира. Който иска, да остане, никой няма да бъде каран насила“, продължи Михай­лов.

Как­вото и да кажа за Живко Миланов е малко. Скоро запис­вахме видео за него, останах без думи. Израс­нали сме заедно. Като раз­б­рах за здравос­лов­ния му проб­лем, бях шокиран. Истин­ски мъж­кар и боец е, тряб­ваше да пред­п­риеме това дейс­т­вие. Сега трябва да се нас­лаж­дава на живота. Пожелавам му да бъде здрав. Искам да му кажа, че всички лев­с­кари го обичаме, под­к­репяме и от как­вото има нужда, ние сме на негова страна. Много ще ни лип­сва, няма смисъл да го комен­тираме. Надявам се скоро да е треньор в Лев­ски, а след това под някаква форма да има ръководен пост в клуба, той ще е от полза“, каза вратарят.

Баща ми, Борис­лав Михай­лов се е отдал на почивка. За момента си гледа здравето и не мисли да се връща. Той вече не е на 30 години да чака нови предиз­викател­с­тва, има някои идеи, ще видим как ще се раз­вият нещата. Няма как да е очарован от начина, по който си тръгна от БФС след всичко нап­равено. Гор­чилка му е, че не успяхме да се класираме на голям форум. Сега имаме уникален шанс след тези баражи, иначе занап­ред не знам кога ще можем“, завърши Ники Михай­лов.

България

Икономика

Култура

Започнаха дни на руската култура в Бургас

Започ­наха дни на рус­ката кул­тура в Бур­гас

С изложба се отк­риха Дните на рус­ката кул­тура от 10 август в Бур­гас. Излож­бата ще обедини три теми — “Блокадата на Ленин­г­рад“, “Жен­с­кото лиц…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

130 кооперативни следи в българската история

130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история

Уважаеми читатели, днес в руб­риката „130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история“ ще Ви запоз­наем с измененията в кооператив­ния закон от 19

Прочети още:

Loading...