Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон10082020

Брой 151, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6551 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81028 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА 1948 срещу ЦСКА още в първия кръг

ЦСКА 1948 срещу ЦСКА още в първия кръг

ЦСКА 1948 срещу ЦСКА още в първия кръг

Жребият предложи и пловдивско дерби на старта на футболния шампионат

Ясен е жребият за пър­вия кръг на новия сезон в Първа лига. Голямата бомба е дъл­гоочак­ваният сблъсък между ЦСКА 1948ЦСКА. Шам­пионът Лудогорец стар­тира сезона във Враца, Лев­с­кииг­рае у дома срещу Берое, а двата плов­див­ски тима Ботев и Локомотив също ще премерят сили още на старта. Церемонията се проведе на национал­ната фут­болна база в “Бояна“ при строги противоепидемични мерки, продик­тувани от пан­демията от COVID-19. Припом­няме, че началото на новото пър­вен­с­тво беше отложено с две сед­мици заради пан­демията и вместо на 24 юли, стар­тът ще бъде даден на 7 август.

“Някои тъл­куват жребия като любопитен. Тряб­ваше много по-рано да се изясни въп­росът с двете ЦСКА. Феновете могат да спорят всеки ден. Какво може да се очаква? Победа за старото ЦСКА. Младото не го поз­навам още. Като го видя на терена, тогава ще го опоз­ная“, комен­тира жребият леген­дата на ЦСКА Димитър Пенев.

“Питайте някой от фут­бол­ния съюз защо искат да под­пишат договора за телевизион­ните права, година преди да е изтекъл стария. Чес­тита шам­пион­ска титла на Лудогорец. Важ­ното е, всеки един от кан­дидатите за пър­вото място да подобри своята игра. Лудогорец си имат свои условия и задачи. Лев­ски изпусна бор­бата за място в Лига Европа в пос­лед­ния момент. Това е неп­риятно за мен“, каза още Стратега.

“Доста чакан сблъсък, ще предиз­вика сериозен интерес. Считам, че този мач е много рис­ков и по наредба трябва да се играе на “Васил Лев­ски“. Ние сме домакини, така че със сигур­ност ще е на национал­ния стадион. Ще нап­равим най-доброто както за нашите привър­женици, така и за гос­туващата пуб­лика. Няма да натягаме нап­режението. Гаран­тираме, че ръковод­с­т­вото и гос­тите на другия отбор ще бъдат приети като равни с нас. В такъв мач няма да има фаворит. Естес­т­вено, те са с по-голям опит от нас, имат чуж­денци. Убеден съм, че нашите фут­болисти раз­бират повече важ­ността на този двубой. На старта ще сме 50:50. Целта ни е да играем хубав фут­бол, да пос­тиг­нем добри резул­тата. По-емоционален ще е мачът срещу Лев­ски“, каза изпъл­нител­ният дирек­тор на ЦСКА 1948 Доб­рин Гьонов.

Пър­вият мач от сезон 2020/21 между ЦСКА и Лев­ски ще се играе в пос­лед­ния (13-и) кръг на Първа лига. ЦСКА — Лудогорец е пред­виден за 6-тия кръг и ще се със­тои на стадион “Бъл­гар­ска армия”. В този кръг ще играят и Лев­ски — ЦСКА 1948 на “Герена”. „Сините“ ще са гости на Лудогорец в 11-ия кръг.

България

Икономика

Зърнопроизводителите вече кандидатстват за кредити с 2% лихва

Зър­ноп­роиз­водителите вече кан­дидат­с­т­ват за кредити с 2% лихва

Приемът е до 16 октомври, а изплащането на средствата - до 21 декември

Отворен е прием за нис­колих­вени кредити за произ­вод­с­тво на пшеница, Ре…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

За натровените крави обезщетения има, за отровителя на Марица – нула санкции!

За нат­ровените крави обез­щетения има, за отровителя на Марица – нула сан­к­ции!

А фермерите инвестират в чиста среда

Не знам как минис­т­рите в това правител­с­тво комуникират помежду си, но по отношение на огром­ния проб­лем с…

Прочети още:

Loading...