Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Царско село победи Септември и запази мястото си в елита

Царско село победи Септември и запази мястото си в елита

Царско село победи Септември и запази мястото си в елита

Любо Пенев разкри, че капитанът на отбора Георги Минчев преминава в Локомотив (Пд)

Цар­ско село срази Сеп­тем­ври с 2:0 в бит­ката на стадион „Бъл­гар­ска армия“ за пос­лед­ното място в efbet Лига за след­ващия сезон. Капитанът Георги Мин­чев (19) и Симеон Мечев (90+4) се раз­писаха и запазиха мяс­тото на “царете“ в елита. Фут­болис­тите на Любос­лав Пенев доминираха през пър­вата част. В 19-ата минута цен­т­риране в наказател­ното поле на Галев намери Георги Мин­чев и капитанът на Цар­ско село с тех­нично отиг­раване заб­луди вратаря за 1:0. Будинов пък на два пъти не успя да удвои пред­нината на “царете“, след като бе извеж­дан по чудесен начин от своите съот­бор­ници.

След почив­ката Сеп­тем­ври се хвърли в атака да търси израв­няването и в 54-ата минута Велко Бат­рович опита труден удар от границата на наказател­ното поле, но къл­бото премина далеч от целта. Малко по-късно отново крилото на Сеп­тем­ври пробва къс­мета си. Бат­рович стреля от пряк свободен удар, но и този път топ­ката не попадна в очер­танията на вратата на Джони Пласид.

До края на мача Сеп­тем­ври натисна в тър­сене на израв­нителен гол, но в добавеното време при кон­т­раатака Симеон Мечев се раз­писа с удар от далечно раз­с­тояние за 2:0 и сложи точка на спора.

Треньорът на Цар­ско село Любос­лав Пенев раз­кри след срещата, че капитанът на отбора Георги Мин­чев преминава в Локомотив (Плов­див). “Ние си го нап­равихме сложно, за да стиг­нем до този мач. По този начин тряб­ваше да играем в пос­лед­ните три двубоя. Рав­нос­тойна среща, тряб­ваше с 2:0 да се оттег­лим на почив­ката, през второто полув­реме малко изпус­нахме инициативата. Нак­рая вкарахме втори гол и целта бе пос­тиг­ната. Умора има — психическа, физическа. И за двата отбора, отчитаме го. Едните се борят да влязат, другите да не изпад­нат. Поз­д­равявам фут­болис­тите, така трябва да се играе всеки мач“, комен­тира нас­тав­никът на „царете“.

Пак каз­вам, че ние си нап­равихме трудни нещата, но вече няма значение. Никой не иска да губи, нор­мално е да има нерви, раз­бираемо е. Не е лесно за месец-два да се променят нещата. Аз имам начин и стил на работа, това е колек­тивен спорт, елемен­тите са много. Доволен съм от мом­четата, раз­б­раха за какво става въп­рос. Ще се раз­делим с едни, ще дой­дат други, при всички отбори се случва тази промяна“, добави Пенев след победата.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Не стихват безредиците в Атина и Солун заради прострелването на ромски младеж от полицията

Гръц­кото правител­с­тво призова за спокойс­т­вие днес, след като през нощта в един от квар­талите на Атина и в район край втория по големина град…

Прочети още:

Loading...

Земеделие