Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Треньорът посочи проблемите на Лудогорец след загубата във Враца

Треньорът посочи проблемите на Лудогорец след загубата във Враца

Треньорът посочи проблемите на Лудогорец след загубата във Враца

Играхме слабо, домакините заслужено спечелиха, призна наставникът на шампионите Павел Върба

Треньорът на шам­пиона Лудогорец Павел Върба бе изк­лючително разочарован от загубата с 1:3 при визитата на Ботев (Враца) на старта на новия сезон в efbet Лига. Чеш­кият специалист призна, че “орлите” са нап­равили слаб мач и има доста неща за промяна в отбора, посоч­вайки като основен проб­лем недоб­рата игра в атака.

“Лош старт на сезона. Началото на мача под­с­каз­ваше, че не започ­нахме добре — дадохме инициативата на домакините. И чер­веният кар­тон пов­лия, но според мен и без него домакините зас­лужено спечелиха. Играхме слабо в този двубой. Аз не съм под­ценил никого, домакините бяха дос­татъчно нас­тоятелни. Не мисля, че със­тоянието на терена или времето е пов­лиял по някакъв начин. Играч, който има един жълт кар­тон не трябва да прави такъв фаул. Няма ли дис­цип­лина, няма как да има успехи. Трябва да обър­нем внимание на този елемент. Не е нор­мално в пос­лед­ните три срещи да получим три чер­вени кар­тона и да играем тол­кова време с намален със­тав“, комен­тира Павел Върба.

Проб­лемът в атаката е очевиден, може би играчите трябва да са по-активни в предни позиции. Някой фут­болисти не изиг­раха срещата добре в офан­зивен план. Имаме и проб­леми в тази зона. Но вдигаме главите и започ­ваме отначало, трябва да си стъпим на краката. Не знам дали това е криза, но резул­татите в момента са лоши. Не сме никак доволни и ще тър­сим начин да излезем от това положение”, каза Върба.

В същото време треньорът на Ботев (Враца) Антони Здрав­ков бе щас­т­лив след победата над шам­пиона Лудогорец с 3:1. “Не мога да кажа, че това е най-сладкият ми миг. Най-сладкият ми миг бе оставането в елита. Днес доминирахме още от началото на срещата, дори като бяхме 11 на 11. Смятам, че нашият отбор раз­полага с мом­чета, които желаят да се раз­виват и играят добър фут­бол. Имаме дис­цип­лина. Много хора си мис­лят, че ние играем сис­тема 35-2, но ние дейс­т­ваме с нещо съв­сем раз­лично. Работил съм в Лудогорец, поз­навам обс­танов­ката и фут­болис­тите и не смятам, че са ни под­ценили. По-скоро са почув­с­т­вали някакво стъпис­ване. Никой не може да гадае какво щеше да е, ако бяхме 11 на 11. Важ­ното е, че съз­дадохме положения. Ботев (Враца) да победи Лудогорец означава много. Хората, които ме поз­нават, знаят, че обичам атакуващия фут­бол, макар и да съм бил защит­ник. Това, че феновете скан­дират името ми, е хубаво, благодаря им, но е важно да се скан­дира името на отбора. Трябва да се под­държа клуба и пуб­ликата е само в плюс в тази обс­тановка“, каза Здрав­ков след мача.

“Няма запит­ване от Лев­ски за Валери Домов­чийски. Говорихме и той ми каза, че никой не се е свър­з­вал с него. Трябва да има сплав в отбора, не може да има само млади или само опитни фут­болисти. Пос­тарахме се да запъл­ним дуп­ките след напус­кането на някои мом­чета. Имаме 19 полеви фут­болисти с 2-ма вратари и не мисля, че можем да си поз­волим още. Смятам, че тези, с които раз­полагаме, играят с желание. Чакам да се раз­реши докумен­тално проб­лема с Юлиан Ненов и той да заиг­рае за Ботев (Враца). Смятам, че трябва да сме реалисти. Ботев не може да играе в Лига Европа. Важ­ното е да не се търси спасение в края, а да се гаран­тира място в елита доста по-рано“, добави нас­тав­никът на Ботев (Враца).

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...