Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Черно море шокира Славия в последните секунди и открадна точка в София

Черно море шокира Славия в последните секунди и открадна точка в София

Черно море шокира Славия в последните секунди и открадна точка в София

След изравнителния ни гол към нас полетяха камъни и бутилки, оплака се треньорът на гостите Илиан Илиев

Брон­зовият медалист от миналия сезон Славия изтърва победата срещу Черно море в пос­лед­ните секунди и двата тима завър­шиха 1:1 в мач от пър­вия кръг на efbet Лига. Анд­реа Хрис­тов (7) изведе домакините нап­ред в резул­тата и те продъл­жиха да доминират, но така и успяха да удвоят аванса си. С пос­лед­ната си атака “моряците“ стиг­наха до точ­ката с гол на Стефан Велев (90+5). Титуляр в нападението на “белите“ започна един­с­т­веното ново попъл­нение и завър­нал се в тима Димитър Ран­гелов, който бе заменен принудително в 80-ата минута от Чун­чуков заради травма.

Треньорът на Славия Златомир Загор­чич бе крайно недоволен от изтър­ваната победа. Сръб­с­кият специалист се закани да проведе сериозен раз­говор с фут­болис­тите, за да не се допус­кат греш­ките, които кос­т­ваха трите точки за „белите“. „Нап­равихме грешка в края на мача и поз­волихме да ни вкарат. Имахме ситуации, но не отбелязахме втори гол и ни израв­ниха. Много ме ядосва това нещо и ще говоря с мом­четата да не пов­таряме греш­ките. През по-голямата част от мача играхме агресивно, което е мъжка игра, но в края пак не успяхме да задър­жим резул­тата. С желание и раз­даване се справихме с фут­болис­тите на Черно море. Ран­гелов се справи добре до момента, когато се кон­тузи. За мен е важно да дава самочув­с­т­вие и съвети на по-младите. Не спираше да гони против­ника. Ще ни помогне много“, сподели Загор­чич след мача.

Ще успеем да прив­лечем нови фут­болисти. В след­ващите две сед­мици може да стане. С президента раз­говаряйте за продажба на играчи. Няма за какво да се вдигаме. Продъл­жаваме да тренираме и отиваме в Раз­г­рад да вземем своето. Срещу Лудогорец не може всеки път да каз­ваш, че играеш за победа. Но ако дейс­т­ваме правилно так­тически, ще вземем това, което зас­лужаваме. Ще се гот­вим през сед­мицата и ще се опитаме да извоюваме точки“, добави сър­бинът.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев поз­д­рави фут­болис­тите си за спечелената точка срещу Славия. “Някои от мом­четата изиг­раха мача на две тренировки. Знаехме, че отборът ще отпадне в един момент. Допус­нахме елемен­тарен гол. Славия изпол­з­ваше сил­ните си страни, играха на кон­т­раатака. Фут­болис­тите ни получиха наг­рада в края за труда, който положиха. Не се отказахме до пос­лед­ния съдийски сиг­нал. Продъл­жавахме да тър­сим своето и го пос­тиг­нахме“, заяви Илиев.

Не мога да кажа, че отборът е готов. Но се опитахме да нап­равим база върху, която да стъпим. С течение на мачовете ще нат­рупаме игрови ритъм. Тряб­ваше да дуб­лираме флан­говете. Вкараха ни ранен гол и Славия се прибра. Не ни пресираха след това. Имахме и къс­мет при гола, но го зас­лужихме. Стана здрав мач и не мога да раз­бера защо имаше тол­кова нерви. Не трябва да се озверяваме, защото преживяхме много. След израв­нител­ния ни гол полетяха към нас камъни и бутилки. Не знам как са вкарани в стадиона. Но не може още в пър­вия кръг да има нап­режение в пър­вен­с­т­вото“, каза още треньорът.

Надявам се нещата, които се случиха да бъдат описани. Може някой да пос­т­рада тежко. Поз­наваме се с щаба на Славия. Не знам защо пуб­ликата е така нас­т­роена? Играх малко с екипа на „белите“… Две млади мом­чета бяха за първи път на пей­ката. Може би са ги виж­дали тези неща по стадионите, но не и в София. Трябва ни защит­ник. Имаме играч на проби и друг, който ще кар­тотекираме през след­ващата сед­мица. Има и интерес към наши със­тезатели, които имат откупна клауза и могат да ни напус­нат“, завърши Илиан Илиев.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...