Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Манчестър Юнайтед елиминира трудно датчани в Лига Европа

Манчестър Юнайтед елиминира трудно датчани в Лига Европа

Ман­чес­тър Юнай­тед победи трудно ФК Копен­хаген с 1:0 след продъл­жения в гер­ман­с­кия град Кьолн и се класира за 1/2-финалите в Лига Европа. Бруно Фер­нан­деш (95-дузпа) вкара побед­ния гол за „чер­вените дяволи“, които очак­ват победителя от Уул­вър­хем­п­тън и Севиля в спор за място на финала.

В редов­ното време играта бе динамична с положения и пред двете врати. „Чер­вените дяволи“ владееха повече топ­ката, а дат­чаните организираха бързи кон­т­раатаки и при една от тях в 13-ата минута можеше да поведат, но Байи блокира удара на Дарами. Няколко минути по-късно защит­ник на Ман­чес­тър Юнай­тед тряб­ваше да изчис­тва от гол­линията.

Пос­тепенно играчите на Сол­с­кяер вдиг­наха тем­пото, а съдията отсъди дузпа след падане на Мар­сиал. Ситуацията бе раз­г­ледана с ВАР и рефера отмени решението си, а на пов­торението се видя, че няколко играчи на анг­лийс­кия тим бяха в засада.

През втората част попадение на Юнай­тед не бе зачетено. В 57-ата минута Грийн­дууд се освободи отлично и отп­рави удар, а топ­ката се удари в гредата. Раш­форд прати къл­бото в мрежата при добав­ката, но бе в положение на засада. В 63-ата минута отново гредата спря отбора на Сол­с­кяер след силен удар на Бруно Фер­нан­деш.

Така се стигна до продъл­жения, в които „чер­вените дяволи“ тотално доминираха. Мар­сиал бе съборен в наказател­ното поле от Бйеланд и пос­ледва 11-метров наказателен удар, а Бруно Фер­нан­деш (95-дузпа) се раз­писа от бялата точка за 1:0.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...