Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Георги Тодоров бесен на двама от лидерите на Левски

Георги Тодоров бесен на двама от лидерите на Левски

Георги Тодоров бесен на двама от лидерите на Левски

Треньорът на „сините“ няма да може да използва и Симеон Славчев

Треньорът на Лев­ски Георги Тодоров е останал крайно недоволен от поведението на отбора срещу Берое (0:2). Нас­тав­никът има претен­ции най-вече към офан­зив­ните играчи на “сините“. Той е бил бесен от изявите на Паулиньо и Стайн Спиерингс. От Паулиньо се очаква много повече, но бразилецът започна кам­паниятa много слабо. Той е гласен за тран­с­фер през лятото, като с продаж­бата му да бъде вър­зана част от бюджета на клуба.

Спиерингс също е на изхода на “Герена“. Към него има интерес от втородивизион­ния гер­ман­ски Зан­д­хаузен.

В същото време стана ясно, че хал­фът Симеон Слав­чев няма да бъде на раз­положение на треньора на Лев­ски за гос­туването на Арда. Мачът от втория кръг на Първа лига в Кър­джали е в събота (15 август) от 20 часа. Именно средата на терена е най-невралгичната зона от пос­т­рой­ката на столичани, както и Георги Тодоров отбеляза. Слав­чев напусна с кон­тузия двубоя срещу Берое на “Герена“. Полузащит­никът е получи раз­тежение още в пър­вата част на мача, но все пак остана на игрището до почив­ката. Преди да бъде заменен 26-годишният фут­болист си отбеляза нелеп автогол, с който гос­тите поведоха на “Герена“.

Лев­ски и цен­т­рал­ният защит­ник Йоанис Кар­гас пос­тиг­наха договорка за прек­ратяване на взаимот­ношенията. Гръц­кият бранител прис­тигна на “Герена“ преди година. През миналия сезон той не бе твърд титуляр, но често бе на терена. Кар­гас записа 29 мача във всички тур­нири, като не отбеляза гол.

Защит­никът ще се завърне в бив­шия си отбор ПАС Янина. 25-годишният фут­болист става поред­ният, който ще напусне отбора. Брой­ката на съб­ралите багажа от “Герена“ вече е над 10 и се очаква да расте. От Лев­ски искат да раз­т­рог­нат и с Насиру Мохамед, но той отказва да си тръгне без солидно обез­щетение, тъй като има договор за още два сезона.

Юношата на Еспаньол Матео Стаматов, който е родом от Пазар­джик, даде пър­вото си интервю като фут­болист на Лев­ски. Флан­говият играч говори пред клуб­ната телевизия, след като под­писа договор за една година. “Много съм щас­т­лив, че съм тук. Искам да помогна на отбора. Адап­тирам се бързо. Поз­навам някои мом­чета от национал­ния отбор. Общувам с всички, най-вече с тези, които са ми набори“, каза 21-годишният Стаматов.

“Не съм се замис­лял нито за миг да се завърна в бъл­гар­с­кия фут­бол. Лев­ски си е Лев­ски, винаги ще се стремим да сме на първо място. Мисля, че ще се стабилизираме и ще сме там, където клубът зас­лужава“, завърши младокът.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...