Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Почина Бисер Михайлов

Почина Бисер Михайлов

Почина Бисер Михайлов

След кратко боледуване от инфаркт почина леген­дар­ният вратар на Лев­ски и национал­ния отбор на Бъл­гария Бисер Михай­лов, който на 30 юни отп­раз­нува 77-годишнината си. Той пос­тавя началото на слав­ното поколение вратари на “сините”, включ­ващо неговия син Борис­лав Михай­лов и внука му Николай Михай­лов.

За Лев­ски играе от 1961 до 1975 г. Има 226 мача в “А“ група, 43 за купата на страната, 67 меж­дународни и над 50 приятел­ски срещи. Четирик­ратен шам­пион на Бъл­гария (1965, 1968, 1970 и 1974) и трик­ратен носител на Купата на Съвет­с­ката армия (1967, 1970 и 1971). Има 5 мача за “А“ национал­ния отбор и 2 срещи за “Б“ тима. За Лев­ски има 16 двубоя в евротур­нирите (4 за КЕШ, 8 за КНК и 4 за купата на УЕФА).

С отличен реф­лекс и самоот­вер­жена игра. Бисер е един от пър­вите вратари, които изпъл­няват дузпи. Силата му обаче е предимно в спасяването на дуз­пите. Особено запом­нящи се са два мача за Купата на Съвет­с­ката армия, в които Лев­ски отс­т­ранява ЦСКА след изпъл­нения на 11-метрови наказателни удари. И двата пъти глав­ният винов­ник е Бисер Михай­лов, който отразява удари на “чер­вените“. При единия дори лови топ­ката след шут на слав­ния полузащит­ник на “армей­ците“ Аспарух Никодимов, който рядко бърка от бялата точка.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...