Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20092020

Брой 179, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6579 BGN1 GBP = 2.13682 BGN1 CHF = 1.82073 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лудогорец представи новата голова машина

Лудогорец представи новата голова машина

Лудогорец представи новата голова машина

Испанският нападател Ихинио Мартин е третото ново попълнение за тима от Разград

Лудогорец официално пред­с­тави испан­с­кия нападател Ихинио Мар­тин пред медиите на стадион „Хювефарма Арена“. Той е третото ново попъл­нение на тима за новия сезон. Фут­болис­тът идва със статут на свободен агент, а договорът му е за 3 години. Вече тече процедурата за изис­к­ване на жълта карта, след което той ще може да бъде на раз­положение на треньора Павел Върба.

“Изб­рахме Ихинио, защото вяр­ваме, че неговите качес­тва ще подоб­рят пред­с­тавянето ни в атака. Сигурен съм, че той ще ни нап­рави по-ефективни в предни позиции. На мен испан­с­кият фут­бол ми харесва страшно много. Раз­д­вижен играч, който може да влиза в ком­бинации, да вкарва голове — такъв, който ще бъде полезен за всеки един отбор”, каза Върба.

През миналия сезон 26-годишният фут­болист записа 38 мача за Нуман­сия, в които отбеляза 10 гола. Тимът завърши на 20-о място във втора лига на Испания и изпадна. Преди да премине в отбора от Сория нападателят е носил екипа на други два испан­ски тима — Мур­сия и Валядолид.

По-рано “орлите“ прив­лякоха Алекс Сан­тана от бразил­с­кия Ботафого и Бер­нард Тек­петей от Шалке 04.

Мачът от пър­вия квалификационен кръг на Шам­пион­ска лига между Будуч­ност и Лудогорец ще се проведе на 19 август (сряда) от 21 часа бъл­гар­ско време, обявиха от УЕФА. Срещата ще се проведе на град­с­кия стадион в Под­горица, без пуб­лика.

Двубоят е поверен на унгар­ска съдийска бригада начело с Ференц Карако. Ако Лудогорец елиминира Будуч­ност, след това ще срещне дат­с­кия пър­венец Мид­тиланд, в чиито редици е и бъл­гар­с­кият национал Божидар Краев.

България

Икономика

Световната банка: Намалява качеството на образованието в България

Светов­ната банка: Намалява качес­т­вото на образованието в Бъл­гария

Албания, Азер­байджан и Русия са сред пър­вите 10 дър­жави, пос­тиг­нали глобален нап­редък в областта на здравеопаз­ването и образованието В Бълга…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Голямата ерусалимска синагога остава затворена за еврейската Нова година

Голямата ерусалим­ска синагога остава зат­ворена за еврейс­ката Нова година

Голямата синагога в Ерусалим ще остане зат­ворена за вяр­ващите на еврейс­ката Нова година за пръв път в историята си, поради наложените във вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...