Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 190, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров ще играе на турнира в Санкт Петербург

Григор Димитров ще играе на турнира в Санкт Петербург

Григор Димитров ще играе на турнира в Санкт Петербург

Цвети Пиронкова получи “уайлд кард“ за “Ролан Гарос“

Най-добрият ни тенисист Григор Димит­ров ще играе на тур­нира в Санкт Петер­бург след учас­тието си на “Ролан Гарос”. Това стана ясно, след като организаторите на над­п­реварата в рус­кия град обявиха пъл­ния списък с играчите, заявили учас­тие. Сред тях е и 22-ият в ран­г­лис­тата на ATP Димит­ров.

Трима ще бъдат пред­с­тавителите на Топ 10 на юбилей­ното 25-о издание на тур­нира от категория ATP 500, който ще се проведе от 12 до 18 октом­ври. Със­тезанието започва ден след кря на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Фран­ция. Даниил Мед­ведев (№5 в света), Стефанос Циципас (№6) и Матео Беретини (№8) са играчите с най-предно класиране, които ще се борят за трофея, а освен тях ще видим Давид Гофен, Анд­рей Руб­льов, Денис Шаповалов, Карен Хачанов и пропус­налият US Open Стан Вав­ринка.

Нап­равилата феноменално зав­ръщане в професионал­ния тенис след повече от 3 години отсъс­т­вие Цветана Пирон­кова получи “уайлд кард“ за след­ващия тур­нир от Големия шлем — “Ролан Гарос“. Новината е изненад­ваща, защото специал­ните покани от организаторите вече бяха раз­п­ределени, но от Бъл­гар­с­ката федерация са успели да убедят френ­с­ките си колеги да присъдят “уайлд кард“ на Цвети.

Другите извес­тни имена, които също с покана попадат в основ­ната схема в Париж, са Южени Бушар и Анди Мъри. “Ролан Гарос“ ще се проведе между 21 сеп­тем­ври и 11 октом­ври, като дори се планира допус­кането на зрители по трибуните.

Toва ще бъде 13-о учас­тие на Пирон­кова в Париж, където през 2016 тя пос­тигна най-доброто си пред­с­тавяне до момента в кариерата — чет­вър­т­финал. През 2015-а плов­див­чан­ката стигна до трети кръг, а в другите случаи е отпадала в пър­вия или втория мач.

България

Икономика

11 стъпки за съживяване на социалната държава

11 стъпки за съживяване на социалната държава

Досега никое управ­ляващо мнозин­с­тво не намери време, желание и воля да ги изпълни,за да се отлас­нем от дъното на ЕС по доходи и неравен­с­тво …

Прочети още:

Loading...

Култура

Земеделие