Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров ще играе на турнира в Санкт Петербург

Григор Димитров ще играе на турнира в Санкт Петербург

Григор Димитров ще играе на турнира в Санкт Петербург

Цвети Пиронкова получи “уайлд кард“ за “Ролан Гарос“

Най-добрият ни тенисист Григор Димит­ров ще играе на тур­нира в Санкт Петер­бург след учас­тието си на “Ролан Гарос”. Това стана ясно, след като организаторите на над­п­реварата в рус­кия град обявиха пъл­ния списък с играчите, заявили учас­тие. Сред тях е и 22-ият в ран­г­лис­тата на ATP Димит­ров.

Трима ще бъдат пред­с­тавителите на Топ 10 на юбилей­ното 25-о издание на тур­нира от категория ATP 500, който ще се проведе от 12 до 18 октом­ври. Със­тезанието започва ден след кря на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Фран­ция. Даниил Мед­ведев (№5 в света), Стефанос Циципас (№6) и Матео Беретини (№8) са играчите с най-предно класиране, които ще се борят за трофея, а освен тях ще видим Давид Гофен, Анд­рей Руб­льов, Денис Шаповалов, Карен Хачанов и пропус­налият US Open Стан Вав­ринка.

Нап­равилата феноменално зав­ръщане в професионал­ния тенис след повече от 3 години отсъс­т­вие Цветана Пирон­кова получи “уайлд кард“ за след­ващия тур­нир от Големия шлем — “Ролан Гарос“. Новината е изненад­ваща, защото специал­ните покани от организаторите вече бяха раз­п­ределени, но от Бъл­гар­с­ката федерация са успели да убедят френ­с­ките си колеги да присъдят “уайлд кард“ на Цвети.

Другите извес­тни имена, които също с покана попадат в основ­ната схема в Париж, са Южени Бушар и Анди Мъри. “Ролан Гарос“ ще се проведе между 21 сеп­тем­ври и 11 октом­ври, като дори се планира допус­кането на зрители по трибуните.

Toва ще бъде 13-о учас­тие на Пирон­кова в Париж, където през 2016 тя пос­тигна най-доброто си пред­с­тавяне до момента в кариерата — чет­вър­т­финал. През 2015-а плов­див­чан­ката стигна до трети кръг, а в другите случаи е отпадала в пър­вия или втория мач.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие