Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Първо треньорско уволнение в Бундеслигата

Първо треньорско уволнение в Бундеслигата

Пър­вото треньор­ско увол­нени в Бун­дес­лигата вече е факт, а вторият кръг от шам­пионата още не е завър­шил. Шалке 04 освободи Давид Ваг­нер, обяви официал­ният сайт на „крал­с­косините“. 48-годишният бивш американ­ски национал претърпя две тежки загуби от старта на пър­вен­с­т­вото. В пър­вия кръг Шалке 04 отс­тъпи катас­т­рофално с 0:8 като гост на Байерн, а в събота претърпя поражение с 1:3 като домакин на Вер­дер.

Ваг­нер пое тима от Гел­зен­кир­хен на 9 май 2019 г. , когато под­писа тригодишен договор. Той започна прес­тоя си на „Фел­тинс Арена“ много добре, но под негово ръковод­с­тво Шалке 04 за пос­ледно спечели мач през януари – 2:0 срещу Борусия (Мьон­хен­г­лад­бах). След това беше записана серия от 18 поредни мача без победа. Оттогава „крал­с­косините“ спечелиха едва шест точки и получиха общо 49 попадения във вратата си. От ръковод­с­т­вото на „крал­с­косините“ обявиха, че името на нас­лед­ника на Давид Ваг­нер ще бъде обявено в след­ващите дни.

Борусия (Дор­т­мунд) допусна изненад­ващо поражение с 0:2 при гос­туването си на Ауг­с­бург в среща от втория кръг на новото пър­вен­с­тво. “Жълто-черните” се пред­с­тавиха под нивото си и регис­т­рираха първа загуба за сезона. Домакините, които почти през целия мач се отб­раняваха, изпол­з­ваха отлично своите малко въз­мож­ности. Пър­вото попадение падна в 40-ата минута след статично положение. В началото на второто попъл­нение Даниел Кали­джури удвои след отлична кон­т­раатака.

В сряда Дор­т­мунд ще гос­тува на Байерн в срещата за Супер­купата на Гер­мания. Вес­т­фалци ще играят в този мач като сребърни медалисти от Бун­дес­лигата.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

На Стария континент са регистрани над 5 млн. заболели и 200 000 починали

Бол­нич­ните сис­теми на Европа са под­ложени на огромно нап­режение пора…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...