Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дамир Джум­хур — Петър Попович, обяви, че пър­вата ни ракета, Новак Джокович и Борна Чорич също могат да дадат положителни проби, но никой не ги е тес­т­вал. Според сръб­с­кия специалист всички, които са минали през заболяването, сега имат антитела и при проверка ще дадат положителен резул­тат. Както е извес­тно, Гришо, Джокович и Чорич се заразиха при учас­тието си на тур­нира „Adria Tour“ в Бел­г­рад.

“Преболедувах вируса преди месец, имам антитела, но резул­татите от тес­товете може да се окажат положителни или отрицателни. А други хора не мога да заразя. Джокович, Чорич и Димит­ров също може да дадат положителен тест. Но на US Open тях дори не ги проверяваха. Джокович живееше в отделен дом и не го тес­т­ваха. А има доказател­с­тва, че в организма му има антитела“, заяви Попович.

Тенисис­тите се страхуват — особено тези, които са преболедували и имат антитела. Но с Новак няма да пос­тъпят така, както с мен. Ако анализът на резул­тата от теста му е положителен, ще му дадат въз­мож­ност да даде нова проба. Той може да осъди „Ролан Гарос“ за огромна сума, а организаторите не искат това да се случи“, допълни сръб­с­кият треньор.

Самият Дамир Джум­хур даде отрицателна проба, но тъй като треньорът му е с положителен тест за COVID-19, бос­ненецът бе отс­т­ранен от Отк­ритото пър­вен­с­тво на Фран­ция.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

На Стария континент са регистрани над 5 млн. заболели и 200 000 починали

Бол­нич­ните сис­теми на Европа са под­ложени на огромно нап­режение пора…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...