Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед06122020

Брой 234, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) „Червените“ без победа в първенството от два месеца

„Червените“ без победа в първенството от два месеца

Арда и ЦСКА завър­шиха 1:1 в двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Домакините продъл­жават да нямат загуба у дома от началото на пър­вен­с­т­вото, докато „чер­вените“ нямат успех в пос­лед­ните шест срещи в шам­пионата за пос­лед­ните два месеца.

Пър­вото полув­реме пред­ложи много битка пред двете наказателни полета и реално никакви точни удари в рам­ките на двете врати. Един­с­т­веното, което впечатли феновете под дъжда в Кър­джали беше бом­бен удар в нап­реч­ната греда на Амос Юга от ЦСКА в 40-ата минута. Втората част започна по-добре за домакините с две опас­ности, в основата на които беше бив­шият играч на ЦСКА Спас Делев. След час игра пък гол­майс­торът на “чер­вените“ Али Соу получи пър­вата си въз­мож­ност, но не уцели вратата. Малко преди това пък цен­т­рал­ният защит­ник на ЦСКА Юрген Матей се кон­тузи и беше заменен от Вален­тин Антов.

Арда откри резул­тата в 71-ата минута с попадение на юношата на Лудогорец Светос­лав Ковачев. ЦСКА опита да отвърне на удара след положения на Ахмедов и Соу, които обаче не успяха да уцелят вратата на Арда. Това обаче стори резер­вата Жером Син­к­лер в 85-ата минута, а една по-късно отново той уцели гредата. Син­к­лер имаше и трети шанс да се раз­пише в пос­лед­ната минута, но вратарят Кара­джов отрази удара му.

Така “чер­вените“ не са побеж­давали в пър­вен­с­т­вото от края на август, когато спечелиха срещу Славия с 1:0 у дома с автогол на Бен­гюзов в пос­лед­ните минути.

България

Икономика

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Бъл­гарите планират да отделят 25 процента от месеч­ните си доходи или средно по 269 евро на домакин­с­тво за праз­нични раз­ходи по Коледа — това…

Прочети още:

Loading...

Култура

Фестивалът „Златен ритон“ще премине онлайн

25-ото издание на фес­тивала за бъл­гар­ско докумен­тално и анимационно кино „Златен ритон“ ще пред­с­тави онлайн и без­п­латно най-новите филми от …

Прочети още:

Loading...

Свят

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

Препаратите срещу КОВИД-19 имат феноменални перспективи

От днес на сайта на мос­ков­с­кия кмет и на столич­ната управа започва запис­ване за вакси…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...