Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 89, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Барселона ликува в Торино, не зачетоха три гола на Ювентус

Барселона ликува в Торино, не зачетоха три гола на Ювентус

Барселона ликува в Торино, не зачетоха три гола на Ювентус

Хегемонът в италиан­с­ката Серия „А“ Ювен­тус загуби у дома от Бар­селона с 0:2 в дер­бито от втория кръг на група G на Шам­пион­с­ката лига. Далият няколко положителни теста за COVID-19 Крис­тиано Роналдо не игра за домакините. Усман Дем­беле (14) и Лионел Меси (90+1-дузпа) донесоха успеха на каталун­ците, а три попадения на Алваро Мората от домакините не бяха зачетени заради засади. “Биан­конерите“ завър­шиха мача в намален със­тав след чер­вения кар­тон на Мерих Демирал в 85-ата минута.

Победата над Ювен­тус с 2:0 върна усмив­ките в Бар­селона, след като дни по-рано тимът загуби дер­бито с Реал (Мад­рид). “Играхме отлично срещу един от най-качествените отбори в Европа. Съз­дадохме много голови положения. Щас­т­лив съм, че показахме стой­нос­тен фут­бол и в същото време проявихме харак­тер. Със сигур­ност това беше най-добрият ни мач от началото на сезона. Кон­т­ролирахме средата на терена. Антоан Гриз­ман нямаше къс­мет, но игра добре“, комен­тира Куман.

“Най-важното нещо е отбор­ното усилие. Имахме извес­тни проб­леми в защита, но знаех, че Френки де Йонг може да се справи в тази роля. Той вече го е правил в Нидер­лан­дия и го показа и днес. Педри е впечат­ляващ, а е още много млад. Победа на терена на Юве със сигур­ност ще ни помогне да вър­вим уверено нап­ред“, под­черта треньорът на Барса.

“Остав­ката на Бар­томеу? Моята работа е да тренирам отбора и да се опит­вам да пос­тигам кол­кото се може по-добри резул­тати. С пред­с­тавянето си мом­четата показаха, че не са пов­лияни от тези новини. Президен­тът Бар­томеу е взел това решение за доб­рото на клуб“, каза още Куман.

Старши треньорът на Ювен­тус Анд­реа Пирло изтъкна като основна причина за поражението лип­сата на опит. Младият специалист призна, че отборът му трябва да работи много, за да дос­тигне нивото на каталун­ците. Показателен е фак­тът, че Юве не отп­рави нито един точен удар към против­никовата врата.

“Бяхме наясно колко труден мач ни пред­с­тои. Барса е свик­нала да играе на тол­ков високо ниво, а ние сме в процес на изг­раж­дане на отбора. Днеш­ният двубой ще е полезен за израс­т­ването ни. В момента сме лишени от въз­мож­ността да изпол­з­ваме част от фут­болис­тите и се надявам скоро те да са на линия. Разочароващо е, когато губиш в резул­тата и останеш с човек по-малко, защото вече не можеш да пресираш“, сподели Пирло.

България

Пенсионерски геноцид

Пенсионерски геноцид

След цял един месец – през който къд­реха избор­ния закон — нак­рая се сетиха за бъл­гар­с­ките бед­няци.

Обаче заседанието на Пар­ламента доникъде н…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Русия спира полетите за своите туристи до България

Русия спира полетите за своите туристи до България

Туроператорите имат информация от руски граждани, че в момента българското посолство в Москва не издава визи

Русия спира полетите на своите т…

Прочети още:

Loading...

Култура

Честваме 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

На големия хрис­тиян­ски праз­ник Гер­гьов­ден незаб­равимата Гена Димит­рова щеше да навърши 80 години. За жалост тя си отиде без време през 2005

Прочети още:

Loading...

Свят

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Франция разреши по-широк обхват за прилагане на препаратите

Лицата над 16 години и тези, които вече са получили една или две дози, както и те…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...