Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет27112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Без Цецо Соколов Динамо отпадна от най-силния европейски турнир

Без Цецо Соколов Динамо отпадна от най-силния европейски турнир

Без Цецо Соколов Динамо отпадна от най-силния европейски турнир

Българският национал получил тежко хранително отравяне, пише авторитетно руско издание

Отборът на Динамо (Мос­ква) допусна загуба от италиан­с­кия Тренто с 0:3 гейма в двубой от пред­варител­ния тур­нир на Шам­пион­с­ката волей­болна лига в Арм­с­вил (Швей­цария) и няма да продължи учас­тието си в най-престижния клубен тур­нир в Европа. Двубоят, както и пър­вата среща с тима на домакините от Арм­с­вил, пропусна бъл­гар­с­ката звезда на Динамо Цветан Соколов и това явно се оказа решаващо за поражението на мос­ков­чани и отпадането им от Шам­пион­с­ката лига. Според някои италин­ски медии бъл­гар­с­кият диагонал имал мус­кулен проб­лем и кон­тузия в гърба.

Авторитет­ното руско издание “БИЗ­НЕС Online Спорт” пък съоб­щава, че Цецо Соколов получил тежко хранително отравяне.

Италиан­с­кият волей­болен гранд Тренто пък нап­рави много важна крачка към класирането си за групите на Шам­пион­с­ката лига. На трен­тинци са им необ­ходими само два гейма срещу пред­с­тавителите на домакините, за да продъл­жат нап­ред.

Друг бъл­гар­ски национал — Розалин Пен­чев, и неговият Ал Араби (Доха) се класираха на финал за Купата на Емира на Катар, след като се наложиха над Ал Райян с 3:2 гейма в третия полуфинален мач от серията и продъл­жават нап­ред. Розалин Пен­чев с 26 точки бе най-резултатен в този двубой.

Съпер­ник на Ал Араби ще е Полийс (Доха), срещу който Пен­чев и съот­бор­ниците му играха и за Купата на Катар­с­ката лига и спечелиха трофея в пет­гей­мов сблъсък. Двубоят е в събота. Ал Араби ще има шанса да спечели третия си трофей за сезона — след Купата на Катар и тази на лигата.

Бив­шият капитан на национал­ния отбор на Бъл­гария Вик­тор Йосифов изигра силен мач за своя Церад Енеа Чарни (Радом), но той и съот­бор­ниците му загубиха драматично гос­туването на новака Шлепск Малов в Сувалки с 2:3 гейма в отложена среща от 3-ия кръг на пол­с­ката Plus Liga, която се игра без пуб­лика. Вик­т­кор Йосифов бе през цялото време на площад­ката и записа 12 точки.

Отборът от Радом допусна пета загуба от началото на сезона и с актив от 6 точки заемат 11-ата позиция в класирането. Шлепск Малов записа 4-а победа и с актив от 11 точки е на пета позиция.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Loading...