Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) България завърши без победа и изпадна

България завърши без победа и изпадна

България завърши без победа и изпадна

Мениджърски интереси пречат на националния отбор по футбол , категоричен е спортният министър

Национал­ният отбор на Бъл­гария отново не победи и отпадна в Лига “С“ на Лигата на нациите. “Лъвовете“ прекъс­наха серията си от четири поредни загуби в тур­нира, като завър­шиха 0:0 в Дъб­лин срещу Ирлан­дия. Точ­ката обаче не се оказа дос­татъчна, за да могат “трикольорите“ да се изкачат на трето място в група 4 и да останат в Лига “В“. Общо взето, играчите на Георги Дер­мен­джиев, които бяха с без­б­рой проб­леми, се опитаха да победят и имаха своите шан­сове, но нак­рая равен­с­т­вото бе най-справедливият резул­тат. Връщането в Лига “С“ е напълно зас­лужено, след като националите ни записаха едва две точки от шест мача срещу Уелс (0:1, 0:1), Фин­лан­дия (0:2, 1:2) и Ирлан­дия (1:1, 0:0). Двете точки дой­доха срещу ирлан­д­ците в пър­вата и пос­лед­ната среща, но детин­с­ките грешки в защита, както и головата немощ в атака се оказаха решаващи. Род­ният тим обаче трябва да съжалява, че отпада в дол­ната дивизия, след като един­с­т­веното попадение на Ирлан­дия в този тур­нир дойде в 93-тата минута на стадион “Васил Лев­ски“, което обаче се оказа дос­татъчно, за да може със­тавът на Стивън Кени да завърши на трето място с три точки, въп­реки че и той не записа победа.

“Лъвовете“ завър­шиха с най-слабата защита в групата — седем допус­нати гола, като почти всич­ките от тях след подаръци на нашите бранители. Балан­сът на национал­ния отбор на Бъл­гария за 2020-а от девет мача – една-единствена победа срещу Гиб­рал­тар (3:0) в кон­т­рола, шест поражения и две равен­с­тва.

В другия мач от групата Уелс победи Фин­лан­дия с 3:1 и се класира на първо място.

След изиг­раването на пос­лед­ните срещи и в останалите групи във второто издание на Лигата на нациите вече знаем и кои ще бъдат потен­циал­ните съпер­ници на нашия отбор — Фарьор­ски ост­рови, Гиб­рал­тар, Люк­сем­бург, Азер­байджан, Северна Македония, Грузия, Гър­ция, Косово, Беларус, Литва, Северна Ирлан­дия, Словакия, Тур­ция и някой измежду Кипър, Естония, Мол­дова и Казах­с­тан, които ще играят плейофи за оставане в Лига “С“ през март догодина.

Сега пред­с­тоят световни квалификации, където изг­лежда утопия отборът да търси класиране за Мон­диал 2022. Бъл­гар­с­кият тим вече е в чет­върта урна, а жребият е на 7 декем­ври в Цюрих.

Минис­търът на младежта и спорта Красен Кралев комен­тира в студиото на Би Ти Ви пред­с­тавянето на национал­ния отбор по фут­бол. “Фут­болът ни от доста време е в подобно със­тояние. Аз съм минис­тър, не ми е работа да комен­тирам нивото на национал­ния отбор. Ако говорим за пос­лед­ната година, мисля, че това не е реал­ното със­тояние на тима. Не мога да бъда доволен от треньора Георги Дер­мен­джиев. Селек­цията му е спорна. Раз­биранията му се раз­минават с тази на фут­бол­ната общес­т­веност. В младеж­кия отбор има над 20 мом­чета, които са готови. Защо малка част от тях са в мъж­кия отбор, това си е решение на ръковод­с­т­вото. Ако се мах­нат мени­джър­с­ките интереси, съм сигурен, че няма да има проб­лем да се класират“, смята Кралев.

“Ще се съоб­разим с решението на здрав­ните власти дали да вър­нем феновете на стадионите. За втори път спираме пуб­ликата, което означава, че има пропуски. Някои клубове не взимат сериозно мер­ките, не оцениха жеста, който нап­равихме за тях. Здрав­ните препоръки бяха Кон­г­ресът да се отложи. Има обек­тивни пред­пос­тавки. Не е фатално дали Кон­г­ресът ще се проведе два месеца по-рано или по-късно. Проб­лемът е, че няма кан­дидати. Искам да видя сблъсък на идеи и кон­цеп­ции. Искам да видя хора с визия за фут­бола“, призна Красен Кралев и допълни, че столич­ното дерби между ЦСКА и Лев­ски трябва да се със­тои, защото такива са наред­бите на БФС.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие