Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Камерунски нападател на проби в ЦСКА

Камерунски нападател на проби в ЦСКА

Камерунски нападател на проби в ЦСКА

24-годишният Анатоле Абанг за последно е бил в Шериф (Молдова)

Колегите от „Тема спорт“ раз­к­риха името на фут­болиста, който от няколко дни е на проби в ЦСКА. Това е Анатоле Абанг, който е камерунец, на 24 години. Висок е 185 см, има 6 мача и 1 гол за национал­ния отбор на своята родина. През този сезон е записал 10 срещи, 6 гола и 3 асис­тен­ции (плюс 2 жълти кар­тона) за мол­дов­с­кия Шериф (Тирас­пол). В момента е свободен агент.

Абанг е играл още за Ню Йорк Ред Булс (29 мача, 6 гола и една асис­тен­ция), за румън­с­кия Астра (29 двубоя, 5 гола и 2 асис­тен­ции), за китайс­кия Нан­тонг (13 срещи, 6 гола и една асис­тен­ция) и за дат­с­кия Хобро (10 мача и 3 гола).

Ако впечатли треньора Бруно Акрапович на трениров­ките, африканецът ще под­пише договор с ЦСКА, като това се очаква да се случи до десетина дни.

В същото време стана ясно, че ЦСКА ще бъде глобен с 1000 лева за изпис­ването на ЦСКА 1948 като “Гости“ на таб­лото на стадион “Бъл­гар­ска армия“ в двубоя от Първа лига, завър­шил 2:0, съоб­щава Sportal.bg. Любопитно е, че в дис­цип­линар­ния правил­ник на Бъл­гар­с­кия фут­болен съюз няма кон­к­ретен текст срещу подобно нещо, като “чер­вените“ ще бъдат глобени заради нес­паз­ване на общоп­риетите норми.

Иначе при други случаи с таб­лото — нап­ример нерег­ламен­тирано пус­кане на видеопов­торения или клипове, е пред­видена сан­к­ция в раз­мер на 10 000 лева. Интересно е, че ЦСКА 1948 също е прибяг­вал до изпис­ване на свой против­ник като “Гост“ — при домакин­с­т­вото на Литекс на стадион “Васил Лев­ски“ през 2019 г.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие