Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Син на руски милиардер иска да влезе в Ботев (Пд)

Син на руски милиардер иска да влезе в Ботев (Пд)

Синът на рус­кия милиар­дер Борис Зин­гаревич — Антон, идва до броени дни в Бъл­гария за среща, за да пред­ложи сделка за Ботев (Плов­див). Това твърди плов­див­с­кият сайт „Марица“. Богатият нас­лед­ник на фамилията от Санкт Петер­бург вече е бил тайно в Плов­див и се е срещал с отговорни фак­тори.

Със­тоянието на семейс­т­вото над­х­върля 1 милиард долара още през 2018 година. Тат­кото е прочут инженер, а след промените става олигарх в областта на хар­тията, целулозата, кар­тоните. Вече раз­вива и други биз­неси, сред които строител­с­тво, а сред съд­руж­ниците му е споменаван самият Дмит­рий Мед­ведев.

Антон Зин­гаревич и съд­руж­ниците му имат права върху 2000 фут­болисти от цял свят. Предимно млади таланти от Африка и Южна Америка. Биз­нес­мените са прив­лечени в Ботев най-вече от мащаба на школата, която е една от най-добрите в Бъл­гария. Те искат да раз­виват таланти, да инвес­тират в база, момен­тни резул­тати не са приоритет. Рус­наците са проуч­вали и друг голям бъл­гар­ски клуб, но някои събития са ги отказали.

Антон Зин­гаревич, роден през 1982 година, учи в Анг­лия и САЩ. Посещава мачовете на Рединг и се запалва по мес­т­ния фут­бол. Купува Рединг през 2012 година, но само след 12 месеца излиза от управ­лението. Преди това пък баща му Борис е спряган за покупка на Евер­тън. Свър­з­ват ги и с учас­тия в италиан­ски отбори. В момента се съоб­щава, че Антон проявява интерес и към френ­с­кия Шатору, където връзка е нап­равил соб­с­т­веникът на Монако и негов съсед — Дмит­рий Риболов­лев. Антон Зин­гаревич и приятели раз­виват соб­с­т­вен биз­нес в САЩ, като инвес­тират в мобилни приложения.

Любопитен момент е, че мерак­лията за Ботев има за съп­руга бивш топ­модел на “Вик­тория сик­рет“. Става въп­рос за беларус­ката красавица Екатерина Доман­кова, вече Зин­гаревич.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие