Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет28012021

Брой 19, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Дунавска пише история, но за Турция

Дунавска пише история, но за Турция

Дунавска пише история, но за Турция

Исторически успех за тур­с­кия спорт под ръковод­с­т­вото на бъл­гар­ски треньор. Камелия Дунав­ска изведе ансам­бъла по художес­т­вена гим­нас­тика на Тур­ция до без­п­рецеден­тна първа европейска титла на пър­вен­с­т­вото в Киев. Пред “Новините ON AIR“ злат­ното момиче на Нешка Робева раз­каза за дъл­гия път към върха, труд­нос­тите и саможер­т­вите. “За мен тези момичета вече са златни. Те нап­равиха изк­лючително голям скок в Тур­ция. Истината е, че при нас дотичаха хора от делегацията, които плачеха като деца“, заяви Камелия Дунав­ска.

А след пос­лед­ните акорди на съчетанието с три обръча и два чифта бухалки, Дунав­ска в свой стил не пести критиките си. “Не успяха да покажат това, на което са способни. Стресът ги натисна много. Пър­вите ми думи бяха, че са пропус­нали въз­мож­ността да спечелят още два медала“, обясни Дунав­ска.

А пътят до златото никак не е лесен. Почер­кът на Дунав­ска е във всичко, защото тя няма щаб от помощ­ници. “Нямаме хореог­раф, нямаме екип, но бих казала, че се справям добре“, каза още треньор­ката.

Начело на ансам­бъла тя зас­тава през 2017 година…погрешка. Грешка, която след няколко години ще се окаже исторически шанс. “Аз съм прик­лючила с Бъл­гария в професионален план“, обяви специалис­т­ката.

Повече от два месеца преди със­тезанието Дунав­ска и петте момичета са били изолирани от окол­ния свят в лагерна обс­тановка. И макар че на пър­вен­с­т­вото в Киев заради коронавируса в със­тезанието между ансам­б­лите учас­т­вах само шест отбора, Дунав­ска е убедена — спор­тът не трябва да спира. А след­ващата цел е ясна — класиране на Олим­пиадата в Токио.

България

Икономика

Пандемията удари богатите ни градове

Пандемията удари богатите ни градове

Пан­демията от коронавирус удари най-силно най-богатите ни градове. Това е един от изводите на Инс­титута за пазарна икономика, който за девет…

Прочети още:

Loading...

Култура

Татяна Харизанова търси тишината

В галерия „Средец“ на Минис­тер­с­тво на кул­турата се пред­с­тавя пър­вата за тази година изложба на худож­нич­ката Татяна Харизанова. Екс­позицията …

Прочети още:

Loading...

Свят

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Комисията по вън­шни работи към Сената на САЩ одобри номинацията на ветерана дип­ломат Антъни Блин­кън за дър­жавен сек­ретар, съобщи Рой­терс.

Ком…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...