Треньорът на Левски разкри ключа за успеха срещу Локомотив (Пд)
- Публикувана в Петък, 04 Декември 2020
Не знам как ще се справим физически в оставащите мачове до края на годината, призна Славиша Стоянович
Славиша Стоянович дебютира с победа начело на Левски. Под негово ръководство “сините“ надделяха с 1:0 при домакинството на Локомотив (Пд) в отложен двубой от 12-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение на стадион “Георги Аспарухов“ бе дело на Найджъл Робърта в 35-ата минута от дузпа. Успехът е първи за столичани от 19 септември, когато се наложиха с 3:0 над ЦСКА 1948, след което последваха пет мача за „сините“ с едва една спечелена точка в първенството.
„Тази победа е страхотно начало за нас. Успяхме да преодолеем всички проблеми от последните месеци. Беше труден мач, бяхме компактни и дисциплинирани. Не сме в оптимална физическа форма, но ще трябва да се възстановим за следващия мач след три дни“, започна наставникът на Левски.
„Дисциплината беше ключът за успеха. Момчетата дадоха всичко от себе си, имаше добра комуникация между тях. Второто полувреме отпаднахме физически и нямахме много опции на скамейката, но успяхме да издържим. Доволен съм, имахме само три тренировки с тази система и имаме още много работа. В крайна сметка обаче изглеждахме добре. Много трудно е да се каже, че ще играем с тази схема до края на годината. Нека да видим как се развиват нещата през декември“, продължи Стоянович.
„Следващият съперник – Арда, играе хубав футбол — отборите на Киров по принцип играят добре, още от времето на Ботев (Пд). Имат скоростни играчи, така че отново трябва да сме дисциплинирани, защото имаме малко време за възстановяване. Трудно е да се каже как ще се справим физически в останалите мачове. Днес беше първият път, в който разбрах и аз нещо за формата на моите играчи. Програмата е трудна, ще трябва ротация, въпреки че нямаме опции. Надявам се футболистите да се възстановят добре“, допълни треньорът на „сините“.
„Не мога да ви кажа нищо за трансфер на Станислав Иванов, защото не знам, никой от ръководството не е говорил с мен по темата. Аз обаче се надявам той да се включи в състава и да ни даде още една ценна опция“, заяви сръбският специалист по адрес на младия нападател, за когото се говори, че е много близо до договор с американския Чикаго Файър.