Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Предстои съдбовна седмица за Ботев (Пд)

Предстои съдбовна седмица за Ботев (Пд)

Предстои съдбовна седмица за Ботев (Пд)

Руският милиардер Антон Зингаревич иска 99 процента от акциите на клуба

Преговорите по смяната на соб­с­т­веността на Ботев (Плов­див) отново започ­наха да вър­вят на бавни обороти. Все още няма нищо сигурно по това дали кон­т­рол­ният пакет акции ще премине в ръцете на рус­кия биз­нес­мен Антон Зин­гаревич и обк­ръжението му. Пред­с­тои решаваща сед­мица за клуба, в която окон­чателно да стане ясно дали ще има смяна на соб­с­т­веността. До 7 януари нещата трябва да бъдат изчис­тени, защото за 8-и е нас­рочено извън­ред­ното общо съб­рание на клуба. Отборът на Ботев започва под­готовка за пролет­ния полусезон на 6 януари.

Един­с­т­веното сигурно към момента е, че фут­болис­тите ще се съберат по обяд на базата в Коматево, след което ще под­несат венци на своя пат­рон Христо Ботев. След това “жълто-черните“ ще нап­равят и първа тренировка за 2021 г. На този етап заниманието ще бъде водено от Стефан Стоянов. Все още няма яснота кога новият треньор, който е избор на Антон Зин­гаревич, ще акос­тира в базата.

Рус­кият милиар­дер има план да вземе 99% от акциите на клуба, като това ще стане поетапно. Засега той ще придобие 60% от цен­ните книжа, които в момента са притежание на „Сдружение ПФК Ботев“, което е мажоритарен соб­с­т­веник на клуба. Намерението на Зин­гаревич е да купи и 39-те процента от ТЦ-ИМЕ. Преди по-малко от месец се появи официално и цена за този пакет от 3900 броя обик­новени поименни акции с право на глас, с номинална стой­ност от 10 лева, пише Plovdiv24.bg.

На 2 декем­ври 2020 година син­дик Ани Милен­кова обяви пуб­личен търг в София за въп­рос­ните акции при начална тръжна цена 176 752 лева, пред­с­тав­ляваща 80 на сто от оцен­ката на вещото лице. Тогава нямаше желаещи да придобият 39 процента от ПФК Ботев.

Точно с този факт е свър­зан лъчът надежда за ботевис­тите – идването на Антон Зин­гаревич. Ако рус­накът пожелае да закупи въп­рос­ния пакет и така да притежава 99 процента от акциите на клуба, тогава би след­вало да се твърди, че наис­тина има по-сериозни намерения.

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...